Manja slova Veća slova RSS

Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture

MKU


Aktuelnosti

21.11.2014.

Rezultati javnog poziva za kandidovanje učesnika na Regionalnom forumu u okviru programa „Evropa za građane 2014-2020“

Na Regionalnom forumu Evropa za građane 2014-2020, koji se održava 8. i 9. decembra 2014. godine, u Laktašima (kod Banja Luke) Crnu Goru će predstavljati: Lidija Bošnjak iz Opštine Nikšić, Amela Kovačević Kalender iz Opštine Rožaje, Sanja Rašović iz NVO Građanska alijansa iz Podgorice, Valentina Perović iz NVO Kancelarija za razvoj iz Podgorice i Zoran Vojinović iz JU OŠ “Dušan Obradović” iz Žabljaka.

više...
20.11.2014.

Otvaranje izložbe „Koegzistencija: za novi jadranski koine“ u Rijeci, Hrvatska

Treće izdanje izložbe savremene umjetnosti „Umjetnost u luci - Koegzistencija: za novi jadranski koine “, u okviru IPA projekta ArTVision biće otvoreno večeras u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, Hrvatska. Izložba će trajati od 20. novembra do 6. decembra 2014. godine.

više...
19.11.2014.

Večeras u Ministarstvu kulture koncert studenata Muzičke akademije

U Ministarstvu kulture će se večeras, 19.novembra, u 8 sati održati koncert mladih i talentovanih muzičara sa Muzičke akademije sa Cetinja.

više...
19.11.2014.

Poziv za prijavu dokumentarnih projekata iz Srednje i Istočne Evrope za East Doc Platformu 2015

Poziv za prijavu dokumentarnih projekata iz Srednje i Istočne Evrope za East Doc Platformu 2015

Institut dokumentarnog filma u Pragu, u saradnji sa IDFF „One World“, objavio je poziv za dokumentarne projekte u fazi razvoja, produkcije ili postprodukcije za učešće na 4. EAST DOC Platformi, najvećoj profesionalnoj manifestaciji za razvoj i podršku kreativnog, autorskog dokumentarnog filma sa područja srednje i istočne Evrope, koji je otvoren i za crnogorske filmske stvaraoce.

više...
18.11.2014.

Poziv za novo izdanje evropskog programa obuke EKRAN+ 2015

Studio i škola Wajda iz Poljske objavila je poziv za učešće u novov izdanju evropskog programa obuke EKRAN+ 2015, koji se fokusira na kreativnu pre-produkciju u skladu sa snimateljskim praksama. Podržan u okviru programa EU Kreativna Evropa, EKRAN+ 2015 je 22-dnevni program obuke tokom koga će učesnici imati priliku da identifikuju, analiziraju i usavrše ton i vizuelni jezik svog filmskog projekta.

više...