Manja slova Veća slova RSS
Top vijesti Najčitanije  
27.08.2018

Prijave za polaganje stručnog ispita

Prijave za polaganje stručnog ispita za stručna zvanja za vršenje poslova bibliotečke, konzervatorske, muzejske i arhivske djelatnosti, sa pratećom dokumentacijom, za oktobarski rok 2018. godine, mogu se slati na adresi Ministarstva kulture, Njegoševa bb, Cetinje, do 3. septembra 2018. godine.19.09.2018.

Počinju Dani evropske baštine 2018.

Počinju Dani evropske baštine 2018.

Ministarstvo kulture se i ove godine pridružuje mafifestaciji Dani evropske baštine, koja je pokrenuta na inicijativu Savjeta Evrope i Evropske komisije. Kao jedan od ključnih događaja u okviru obilježavanja Evropske godine kulturne baštine 2018., ovogodišnje izdanje Dana evropske baštine organizuje se pod sloganom „Umjetnost dijeljenja“.


MKU

MKU

MKU

MKU

MKU

MKU

MKU

MKU

MKU

MKU

MKU

 

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

Aktuelnosti

18.10.2018.

Obavještenje kandidatima/kandidatkinjama za polaganje stručnog ispita

U odnosu na Rješenje o odobravanju polaganja stručnog ispita, obavještavamo vas sljedeće: • Polaganje opšteg dijela Programa održaće se 25.10.2018. godine, u zgradi Ministarstva kulture, ulica Njegoševa, Cetinje, sa početkom u 9 časova. • Polaganje posebnog dijela Programa održaće se 26.10.2018. godine, u zgradi Ministarstva kulture, ulica Njegoševa, Cetinje, sa početkom u 9 časova.

više...
18.10.2018.

Poziv za dostavljanje prijedloga za nagradu Miroslavljevo jevanđelje

Ministarstvo kulture, u skladu sa čl. 6 i 14 Zakona o državnim nagradama („Sl. List RCG“, br. 38/07 i 42/07 i „Sl. List CG“, broj 75/10) OBAVJEŠTAVA JAVNOST da se predlozi za dodjelu nagrade Miroslavljevo jevanđelje za 2018. godinu, mogu podnositi do 16. novembra 2018. godine

više...
17.10.2018.

Ministarstvo kulture organizovalo je obuku za novinare o slobodi izražavanja

Ministarstvo kulture organizovalo je obuku za novinare o slobodi izražavanja

Ministarstvo kulture organizovalo je obuku za novinare na temu sloboda izražavanja, sa posebnim osvrtom na član 10 Evropske konvencije o ljudskim pravima. Predavači na obuci su bili eksperti u ovoj oblasti: prof. dr Aneta Spaić, mr Siniša Bjeković i Ranko Vujović.

više...
16.10.2018.

Ministar Bogdanović otvorio prvu Dječiju čitaonicu

Ministar Bogdanović otvorio prvu Dječiju čitaonicu

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović otvorio je danas u Nikšiću prvu Dječiju čitaonicu. Na otvaranju su govorile i potpredsjednica Opštine Nikšić Sonja Nikčević i Renata Bulajić, direktorica Narodne biblioteke „Njegoš“ iz Nikšića. U svom obraćanju ministar Bogdanović je istakao: “Za Nikšić, grad duge i bogate kulturne tradicije, ova je biblioteka predstavljala mjesto sa kog će mnogi značajni kulturni djelatnici započeti čitalačku avanturu, iz koje će kasnije definisati svoje intelektualne i estetske nazore, a nemali broj njih će stvoriti djela čiji će značaj umnogome prevazići prostor njihovog zavičaja. Otvaranjem Citaonice za djecu stvaraju se bolji uslovi za aktiviranje čitalačke znatiželje kod najmlađih, što predstavlja dobro promišljenu strategijsku intervenciju za podizanje kulturnog i intelektualnog nivoa zajednice u budućnosti.“

više...
15.10.2018.

Ministar Bogdanović uputio telegram saučešća povodom smrti Milene Dravić

Povodom smrti velike dramske umjetnice Milene Dravić, ministar kulture Aleksandar Bogdanović uputio je telegram saučešća Vladanu Vukosavljeviću, ministru kulture i informisanja Republike Srbije, u kojem se, izmedju ostalog, navodi:

više...