Мања слова Већа слова РСС
Топ вијести Најчитаније  
17.07.2018

Јавни позив за предлагање представника невладине организације у радном тијелу за израду Предлога за

На основу члана 3 Уредбе о избору представника невладиних организација у радна тијела органа државне управе и спровођењу јавне расправе у припреми закона и стратегија ("Службени лист ЦГ", број 41/18), Министарство културе објављује ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПРЕДЛАГАЊЕ ПРЕДСТАВНИКА НЕВЛАДИНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ У РАДНОМ ТИЈЕЛУ ЗА ИЗРАДУ ПРЕДЛОГА ЗАКОНА О ДРЖАВНИМ НАГРАДАМАМКУ

МКУ

МКУ

МКУ

МКУ

МКУ

МКУ

МКУ

МКУ

МКУ

МКУ

 

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

Актуелности

10.08.2018.

Етно камп Колашин

Етно камп Колашин

У оквиру програма обљежавања Европске године културне баштине у Колашину је од 1. до 7. августа 2018. одржан четврти по реду Етно камп, базиран на истраживању и промовисању елемената нематеријалне културне баштине.

више...
06.08.2018.

Министар Богдановић за РТЦГ: Најављена прослава Подгоричке скупштине величање датума упамћеног по нестанку Црне Горе

Министар Богдановић за РТЦГ: Најављена прослава Подгоричке скупштине величање датума упамћеног по нестанку Црне Горе

Поводом најава прославе 100 година од Подгоричке скупштине, министар културе Александар Богдановић дао је изјаву за Телевизију Црне Горе, у којој се, између осталог наводи: "Министарство културе осуђује најаву организације поменуте прославе, која у самој сржи представља величање датума упамћеног по нестанку Црне Горе, који је надаље водио ка епохи крваве репресије над нашим народом и потирању свега што је симболизовало црногорско име, културу и идентитет.

више...
04.08.2018.

Министар Богдановић говорио на отварању 18. Сајма књига у Улцињу

Министар Богдановић говорио на отварању 18. Сајма књига у Улцињу

Синоћ је у Улцињу, на Пристану, отворен 18. Сајам књига, који ће у наредних неколико дана окупити око 50 издавача из Црне Горе и региона. На отварању су говорили министар културе Александар Богдановић, предсједник Општине Улцињ Љоро Нрекић, замјеник министра туризма Албаније Хајрулах Чеку, директор Туристичке организације Улцињ Фатмир Ђека, директорица Института за промоцију књиге из Тиране Ирена Точи и познати албански писац Намик Докле.

више...
03.08.2018.

Извјештај о спроведеним консултацијама са заинтересованим НВО о Нацрту секторске анализе

Министартво културе, на основу члана 12 Уредбе о избору представника невладиних организација у радна тијела органа државне управе и спровођењу јавне расправе у припреми закона и стратегија („Службени лист Црне Горе“, број 41/18), а у вези са чланом 32а став 2 Закона о невладиним организацијама ("Службени лист Црне Горе", бр. 39/11 и 37/17), дана 12. јула 2018. године, објавило је Јавни позив заинтересованим невладиним организацијама за консултације у циљу сачињавања Секторске анализе за утврђивање приједлога приоритетних области од јавног интереса и потребних средстава за финансирање пројеката и програма невладиних организација у областима културе и умјетности, у 2019. години. Уз Јавни позив достављен је Нацрт секторске анализе за утврђивање предлога приоритетних области од јавног интереса и потребних средстава за финансирање пројеката и програма невладиних организација из Буџета Црне Горе у 2019. години (у даљем тексту: Нацрт).

више...
03.08.2018.

Резултати Јавног позива за члана НВО у радном тијелу за израду Предлога закона о државним наградама

На основу члана 8 Уредбе о избору представника невладиних организација у радна тијела органа државне управе и спровођењу јавне расправе у припреми закона и стратегија ("Службени лист ЦГ", број 41/18), а у вези с Јавном позивом за предлагање представника невладине организације у радном тијелу за израду Предлога закона о државним наградама (у даљем тексту: Јавни позив), објављеним 17. јула 2018. године, Министарство културе објављује сљедеће: 1. На Јавни позив није достављен ниједан предлог који испуњава услове. 2. На Јавни позив достављен је један предлог и то: НВО Институт за социјалну и образовну политику, Никшић, која је предложила Митра Радоњића.

више...

Мултимедија

24.07.18 Директорица Народног музеја Анастазија Мирановиц - археолоско налазисте Црвена стијена - Обрацање
28.06.18 Министар културе Александар Богдановиц - излагање на отвању фестивал кратке прице Одакле зовем
28.06.18 Британска амбасадорка Елисон Кемп - Излагање на отварању фестивала кратке прице Одакле зовем
26.06.18 Министар културе Републике Словеније Антон Персак - Културну разноликост региона морамо очувати и заједно представити свијету
26.06.18 Поцасни конзул ЦГ у Словенији Војислав Ковац - откривање споменика Ф. Пресерну
26.06.18 Министар културе Словеније Антон Персак - откривање споменика Ф. Пресерну
26.06.18 Министар културе ЦГ Александар Богдановиц - откривање споменика Ф. Пресерну
26.06.18 Градонацелник Љубљане Зоран Јанковиц - откривање споменика Ф. Пресерну
11.06.18 Здравко Делибасиц - Изјава након потписивања уговора
11.06.18 Министар културе Александар Богдановиц - Обрацање поводом потписивања уговора