Manja slova Veća slova RSSMKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

Najave

20.09.2017.

U Zagrebu počinju “Dani crnogorske kulture”

U okviru manifestacije „Dani crnogorske kulture“, sjutra 21. septembra u Crnogorskom domu u Zagrebu, u 19 sati če biti otvorena izložba posvećena baštini Crne Gore i predstavljena dva časopisa posvećena očuvanju baštine, "Starine Crne Gore" i "Komuna".

14.09.2017.

U Nikšiću predstavljanje projekta “Antifašistička mapa Nikšića”

U Nikšiću predstavljanje projekta “Antifašistička mapa Nikšića”

U nedjelju, 17.09.2017. u 19 časova, u galerijskom protoru nikšičke ustanove kulture “Muzeji i galerije”, Fakultet likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore predstaviće publici projekat “Antifašistička mapa Nikšića”. Biće predstavljeni segmenti projekta: Antifašistička mapa Nikšića na crnogorskom i engleskom jeziku i izložba “Između otpora i sjećanja”. Pokrovitelj projekta je Ministarstvo kulture.

13.09.2017.

„Agro Dizajn – crnogorska kultura hrane“ kreće sa Cetinja

„Agro Dizajn – crnogorska kultura hrane“ kreće sa Cetinja

Ministarstvo kulture i Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja započinju realizaciju zajedničkog projekta „Agro Dizajn – crnogorska kultura hrane“. Sporazum o zajedničkoj realizaciji projekta „Agro Dizajn – crnogorska kultura hrane“ potpisaće u petak, 15. septembra, na Cetinju, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović i ministar kulture prof. mr Janko Ljumović...

12.09.2017.

Sjutra potpisivanje Sporazuma o utvrđivanju iznosa za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u kulturi

Sjutra, 13. septembra 2017. godine u 10 sati prof.mr Janko Ljumović, ministar kulture i Željko Kalezić, predsjednik SInikata kulture Crne Gore poptpisaće Sporazum o utvrđivanju iznosa za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u kulturi. Sporazum će biti potpisan u Ministarstvu kulture.

10.09.2017.

Predstavljanje platforme OROUNDO

Sjutra, 11.09.2017. godine u 12.00 sati, u Ministarstvu kulture će biti organizovano predstavljanje platorme Cultural places by Oroundo, inovativne platforma koja putem mobilnih telefona prenosi multimedijalni sadržaj i stvara interakciju između turista ili posjetilaca kulturnih dobara.

06.09.2017.

Sjutra počinje Međunarodni naučni simpozijum Cetinjski filološki dani

Sjutra počinje Međunarodni naučni simpozijum Cetinjski filološki dani

Međunarodni naučni simpozijum Cetinjski filološki dani počeće sjutra u 9.30 sati u hotelu Grand na Cetinju. Na dvodnevnom naučnom skupu relevantni filozofi i kulturolozi iz Crne Gore razmijeniće iskustva sa kompetentnim stručnjacima i intelektualcima iz regiona, Evrope i svijeta. Izlaganja su podijeljena u tri sesije: 1.Naučno djelo Vojislava P. Nikčevića (povodom deset godina od smrti); 2. Crnogorski jezik u južnoslovenskom kontekstu; 3. Crnogorska književnost i kultura u južnoslovenskom kontekstu.

06.09.2017.

Otvaranje izložbe nordijskog stakla „Dodir stakla“

Otvaranje izložbe nordijskog stakla „Dodir stakla“

Izložba savremenog nordijskog stakla „Dodir stakla“ biće otvorena u četvrtak, 7.septembra u 18 sati u Biljardi na Cetinju. Izložbu će otvoriti prof. mr Janko Ljumović, ministar kulture Crne Gore, Arne Sannes Bjornstad, ambasador Norveške i Jan Lundin, ambasador Švedske.

02.09.2017.

Počinju Ratkovićeve večeri poezije

Počinju Ratkovićeve večeri poezije

Ratkovićeve večeri poezije, manifestacija od posebnog značaja za kulturu Crne Gore biće otvorene sjutra, 3. septembra u 17.30 sati, u kući Rista Ratkovića u Bijelom Polju. 47. izdanje Festivala otvoriće prof.mr Janko Ljumović, ministar kulture.

28.08.2017.

Počinje međunarodna naučna konferencija „Muzičko nasljeđe Crne Gore“

Počinje međunarodna naučna konferencija „Muzičko nasljeđe Crne Gore“

Međunarodna naučna konferencija „Muzičko nasljeđe Crne Gore“ biće otvorena u utorak, 29. avgusta 2017. godine, u 20.30 sati, u Ministarstvu kulture. Konferencija će trajati do četvrtka, 31. avgusta. Konferenciju koju organizuju Muzička akademija i Ministarstvo kultre otvoriće prof. mr Janko Ljumović, ministar kulture.

25.08.2017.

Počinje 2. Festival uličnih svirača – dobri duh Nikšića

Počinje 2. Festival uličnih svirača – dobri duh Nikšića

U Nikšiću se 26. i 27. avgusta održava 2. Festival uličnih svirača – dobri duh Nikšića. Na više lokacija u gradu biće organizovani zanimljivi i atraktivni programi namijenjeni svim uzrastima. Za posjetioce je pripremljeno preko 30 programa u dva festivalska dana. Programi počinju u popodnevnim satima, a završavaju se muzičkim spektaklima na trgu.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Sljedeća slijedeća