Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

>

European Film Promotion - Konkurs za učešće u programu Shooting Stars 2017

European Film Promotion - Konkurs za učešće u programu Shooting Stars 2017
Datum objave: 03.10.2016 14:03 | Autor: Ministarstvo kulture

Ispis Štampaj stranicu


Shodno pozivu panevropske mreže European Film Promotion (EFP), Ministarstvo kulture obavještava zainteresovane kandidate da se mogu prijaviti za učešće u programu Shooting stars, koji je namijenjen predstavljanju glumačkih talenata široj kinematografskoj javnosti tokom Međunarodnog filmskog festivala Berlinale 2017. godine.

 
Pravo učešća imaju crnogorski glumci/glumice do 32 godine starosti, koji su već započeli uspješnu karijeru u svojoj zemlji, potom igrali glavnu ulogu u dugometražnog igranom filmu crnogorske ili inostrane produkcije koji je prvi put javno prikazan u periodu od 18 mjeseci prije ovog izbora, ili glumili u filmu koji će biti prikazan na predstojećem Berlinalu.
 
Od kandidata se takođe očekuje napredno znanje engleskog jezika i odlučnost da sarađuje u svim pres i promotivnim aktivnostima, tokom obaveznog prisustva u Berlinu od 11-14. februara 2017. godine.
 
Prednost će imati glumac/glumica čija su uloga ili film nagrađeni u Crnoj Gori, odnosno ukoliko je njihov film dobro poznat (selektovan na različitim festivalima, prikazan u nekoliko zemalja), a posebno ako je kandidat glumio u filmu koji izlazi 2017, kako bi se otvorile mogućnosti za promociju.
 
Aplikacione formulare, dokaze kojima se potvrđuje zadovoljavanje traženih kriterijuma, kao i dodatne priloge, neophodno je dostaviti najkasnije do 7. oktobra 2016. godine na adresu:
 
Ministarstvo kulture
Ulica Njegoševa, 81250 Cetinje
Naznaka: Konkurs – Shooting stars, European Film Promotion
 
Dodatne priloge u smislu ovog konkursa čini:
 
- Šest DVD kopija selektovanog filma i šest kopija showreel-a (ili streaming linkovi) sa engleskim titlom;
- Kratak sinopsis filma na engleskom jeziku;
- Kolor fotografija - portret kandidata visoke rezolucije (210x148mm,300dpi), i, ukoliko je moguće, fotografija cijele figure;
- Kratka biografija i filmografija kandidata na engleskom jeziku;
- Kontakt adresa agenta i kandidata;
- Potpisana i ovjerena izjava kandidata i producenta na crnogorskom i engleskom jeziku da European Film Promotion može za potrebe marketinške kampanje koristiti fotografije i isječke iz filma, odnosno showreel-a, bez obaveze plaćanja finansijskih naknada po osnovu autorskih i drugih prava.
 
Predselekciju jednog kandidata u Crnoj Gori vrši Stručna komisija Ministarstva kulture, na osnovu ovog konkursa, a shodno pravilima EFP, dok o finalnom izboru kandidata odlučuje međunarodni ekspertski žiri koji obrazuje navedena panevropska mreža.
 
Ukoliko crnogorski kandidat bude odabran za učešće od strane međunarodnog ekspertskog žirija EFP-a, Ministarstvo kulture, osim troškova kandidature, sufinansiraće put, boravak i sve promotivne aktivnosti u Berlinu.
 
Za više informacija se možete obratiti Iliji Subotiću, predstavniku Crne Gore u European Film Promotion (ilija.subotic@mku.gov.me).
 
Aplikacione formulare možete preuzeti ovdje: Formular 1.Formular 2.