Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

>

Međunarodni festival glumca dio novembarskog repertoara Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću

Međunarodni festival glumca dio novembarskog repertoara Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću
Datum objave: 27.10.2016 14:47 | Autor: Ministarstvo kulture

Ispis Štampaj stranicu


U okviru novembarskog repertoara Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću, koji se treću godinu realizuje uz podršku Ministartsva kulture, 3. novembra biće otvoren 13. Međunarodni festival glumca – Nikšić 2016.
Festival će ove godine publici ponuditi niz kvalitetnih pozorišnih produkcija na kojima su angažovana neka od najvećih glumačkih imena sa ovih prostora. Među njima su Zijah Sokolović, Voja Brajović, Sergej Trifunović, Lane Gutović, Miljana Prljete, Varja Đukić, Mirko Vlahović i drugi.
U okviru programa biće organizovani i okrugli stolovi, a Festival će zatvoriti koncert Srđana Bulatovića i Darka Nikčevića, koji će nastupiti sa duvačkim orkestrom.
Međunarodni festival glumca – Nikšić 2016. trajaće do 8. novembra.
Novembarski repertoar Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću čine i književne večeri i promocije, izložbe, koncerti, a pozorišni program će i nakon Međunarodnog festivala glumca biti nastavljen, pa će nikšićka publika u novembru biti u prilici da pogleda predstavu Kokana Mladenovića „Koštana“ i predstavu Danila Marunovića „Crvena“. Takođe, JU “Zahumlje” će u novembru gostovati sa svojim horom u bjelopoljskom Centru za kulturu.
Osim koncerta “The Best of Montenegro”, gitarskog dua Bulatović-Nikčević u Nikšiću će u novembru nastupiti i beogradska grupa “Rain Dogs”, a biće organizovan i koncert “Tribute to Ekatarina Velika” u Nikšićkom pozorištu.
Program možete preuzeti ovdje.