Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Почиње међународна научна конференција „Музичко насљеђе Црне Горе“

Почиње међународна научна конференција „Музичко насљеђе Црне Горе“
Датум објаве: 28.08.2017 09:12 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Међународна научна конференција „Музичко насљеђе Црне Горе“ биће отворена у уторак, 29. августа 2017. године, у 20.30 сати, у Министарству културе. Конференција ће трајати до четвртка, 31. августа.

Конференцију коју организују Музичка академија и Министарство култре отвориће проф. мр Јанко Љумовић, министар културе.

Учествоваће седамнаест излагача из земље и иностранства, међу којима и нека од најзначајнијих имена из области етномузикологије, попут проф. др Сванибора Петтана, проф. др Јасмине Талам, проф. др Ардиана Ахмедаја, др Кораљке Кузман Шлогар, др Селена Ракочевић и других, који ће дати допринос новим перспективама у сагледавању и очувању црнгорске музичке баштине.

Овом значајном конференцијом Музичка академија на Цетињу започиње активности на пољу подстицања нучних и умјетничких истраживања. Фокусирана на истраживања музичке традиције Црне Горе, заштиту нематеријалног насљеђа и на нематеријално насљеђе као потенцијални развојни ресурс, конференција „Музичко насљеђе Црне Горе“ још дубље елаборира теме о рефелексији идентитета кроз музичко насљеђе, апликативној музикологији али и новим истраживањима црногорске музичке традиције.

Програм можете погледати овдје.