Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

>

Danas počinje Generalna konferencija UNESCO

Danas počinje Generalna konferencija UNESCO
Datum objave: 30.10.2017 13:52 | Autor: mku

Ispis Štampaj stranicu


Generalna konferencija UNESCO održava se od 30. oktobra do 14. novembra u sjedištu UNESCO, u Parizu.

Delegaciju Crne Gore na Generalnoj konferenciji čine: Zoran Janković, v.d. državnOG sekretarA u Ministarstvu vanjskih poslova, Dragica Ponorac, ambasadorka Crne Gore u Francuskoj i pri UNESCO, Milica Nikolić, generalna sekretarka Crnogorske nacionalne komisije za UNESCO i Zdenka Radulović, ministarka-savjetnica u Ambasadi Crne Gore u Francuskoj. Izlaganje šefa crnogorske delegacije, v.d. državnog sekreatara Jankovića, planirano je za 3. novembar.

Osim redovnih aktivnosti UNESCO na Generalnoj konferenciji će biti izabrana nova generalna direktorica, Audrey Azouley, iz Francuske.

Generalna konferencija UNESCO organizuje se svake druge godine, a prisustvuju joj države članice, pridružene članice i posmatrači iz država koje nijesu članice, međuvladinih organizacija i nevladinih organizacija. Na Generalnoj konferenciji se određuju politike i glavne teme djelovanja Organizacije. Njena dužnost je da definiše programe i budžet UNESCO, izabere članove Izvršnog odbora i imenuje generalnog direktora svake četiri godine.