Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

>

Promocija knjige Starogradskim ulicama (na kapiji) Ganija Karamanage

Datum objave: 01.11.2017 14:59 | Autor: mku

Ispis Štampaj stranicu


Promocija knjige Starogradskim ulicama (na kapiji) Ganija Karamanage, biće organizovana 2.11.2017. godine u 18 sati, u Ministarstvu kulture.

Uz autora, na promociji će govoriti pisac Muzafer Čauši i publicistkinja Ana Živanović.

Knjiga Starogradskim ulicama (na kapiji) predstavlja zbir sjećanja, anegdota, legendi vezanih za ulcinjski Stari grad i vječne tajne kaljajskog kamena, ljude i običaje, daleka mora i čudesne zemlje, koje autor uobličava u pripovjedni iskaz što tekstu daje i osobeno fiktivno ozračje. Upravo to ovu Karamanaginu knjigu čini originalnim štivom u korpusu literature koja na osoben način tretira nasljeđe i folkor.

Izdavač knjige je Savez stvaralaca Albanaca u Crnoj Gori, a objavljivanje rukopisa podržano je na konkursu Ministarstva kulture Crne Gore.
Primarijus dr Gani Karamanaga je rođen 1946. u Ulcinju. Srednju medicinsku školu završio je na Cetinju, a Medicinski fakultet u Beogradu 1979. godine, gdje je i specijalizirao pneumoftiziologiju.


Pored velikog broja objavljenih stručnih i naučnih radova iz oblasti medicine, dr Karamanaga se u prethodnioh nekoliko godina intenzivno bavi i književnim radom. Autor je nekoliko knjiga bliskih žanru autobiografske proze, kao i knjiga čija je tematika vezana za kulturno nasljeđe ulcinjskog kraja.