Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

МЕДИА дан у Подгорици

МЕДИА дан у Подгорици
Датум објаве: 08.12.2017 12:50 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Деск за Креативну Европу Министарства културе, у сарадњи с Филмским центром Црне Горе, организује МЕДИА дан, који ће бити одржан у понедјељак, 11. децембра 2017. године у 12 сати, у ЕУ инфо центру у Подгорици.

Током МЕДИА дана биће ријечи о конкурсу за развој филмских пројеката, смјерницама за припрему апликационог пакета, искуствима македонског кинематографског сектора, уз презентацију црногорског пројекта дугометражног играног филма „После зиме“, који је ове године подржан кроз наведени фонд ЕУ и предавање „Филм и телевизија као креативне индустрије – значај филмског и телевизијског туризма“.

На Инфо дану ће говорити: Илија Суботић, савјетник за аудиовизуелне дјелатности у Министарству културе и координатор потпрограма МЕДИА, Сехад Чекић, директор Филмског центра Црне Горе, Владимир Стојчевски, руководилац МЕДИА Деска Републике Македоније, Иван Ђуровић, директор Артикулација продуцтион Подгорица и Милош Ђукелић, директор РЕД Продуцтион Београд.

Као дио највећег фонда ЕУ за културу, потпрограм МЕДИА намијењен је пружању финансијске подршке развоју, дистрибуцији и промоцији европских филмова, као и аудиовизуелној индустрији, у којем Црна Гора учествује од 2015. године у циљу унапређења сектора кинематографије у цјелини.

Догађај је отворен за јавност. Агенду можете преузети овдје.