Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

>

Sjutra potpisivanje ugovora iz Programa zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2018. godinu i promocija Godišnjaka CKACG

Sjutra potpisivanje ugovora iz Programa zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2018. godinu i promocija Godišnjaka CKACG
Datum objave: 11.03.2018 15:39 | Autor: mku

Ispis Štampaj stranicu


Ugovori iz Programa zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2018. godinu biće potpisani u ponedjeljak, u 12 sati, u Ministarstvu kulture na Cetinju.

Prisutnima će se obratiti ministar kulture Aleksandar Bogdanović, koji će sa realizatorima projekata potpisati ugovore planirane ovogodišnjim Programom zaštite.

Ovogodišnji Program sadrži 116 projekata za koje će Ministarstvo kulture izdvojiti 1.138.833 eura. Projekte će realizovati nacionalne i opštinske ustanove i samostalni organi uprave iz oblasti kulturne baštine.

Nakon potpisivanja ugovora uslijediće promocija prvog broja Godišnjaka Centra za konzervaciju i arheologiju Crne Gore.

U Godišnjaku su predstavljene aktivnosti koje je Centar realizovao u protekloj godini, a od kojih je najveći dio finansiran u okviru Programa zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2017.godinu.

Na promociji će govoriti Dragan Spasić, predsjednik Savjeta JU Centar za konzervaciju i arheologiju, Željko Kalezić, pomoćnik direktora Centra za oblast konzervacije, Marija Jabućanin pomoćnica direktora Centra za oblast arheologije, i Jasminka Grgurević, član redakcije Godišnjaka.
   
MINISTARSTVO KULTURE