Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Отворена изложба “Културна баштина некад и сад”

Отворена изложба “Културна баштина некад и сад”
Датум објаве: 25.09.2018 08:52 | Аутор: МКУ

Испис Штампај страницуСиноћ је у Министарству културе отворена изложба “Културна баштина некад и сад”, реализована у оквиру програма обилљежавања Дана европске баштине 2018. године. На изложби, чије су ауторке Андреја Мугоша и Маја Крушић, приказано је стање непокретних културних добара у различитим временских периодима, презентовано путем фотодокументације архивиране у државним институцијама.

МКУ

Изложбу је отворио Божидар Божовић, директор Управе за заштиту културних добара, истакавши да фотографије репрезентативних културних добара некад и сад, представљају свједочанство о преданом раду и труду генерација конзерватора, да заштити овај дио нашег најмаркантнијег, најистакнутијег и највидљивијег дијела културно – историјског насљеђа.

"У средишту концепта баштине је друштво, његови културни ставови, његове потребе, разлози због којих препознаје вриједности баштине. Стога вјерујем да културна добра нијесу само одраз културних вриједности и значења прошлости, већ је императив заједнице да их перманентно штити, не занемарујући и садашње културне, друштвене, јавне потребе", нагласио је Божовић.

Радови ће бити изложени до 30. септембра у Министарству културе на Цетињу.