Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

Европска година културне баштине

22.01.2018.

Министар Богдановић на састанку министара културе у Швајцарској

Министар Богдановић на састанку министара културе у Швајцарској Министар културе Црне Горе, Александар Богдановић, предводио је црногорску делегацију на састанку министара културе у Давосу, Швајцарска, 21-22. јануара, на позив предсједника Швајцарске конфедерације, Алаина Берсета. Састанак је одржан поводом почетка обиљежавања Европске године културне баштине, а у сусрет Свјетском економском форуму који почиње сјутра у Давосу...

28.09.2017.

Инфо дан програма Креативна Европа одржан у Министарству културе

Инфо дан програма Креативна Европа одржан у Министарству културе

Министарство културе и Деск за Креативну Европу организовали су данас на Цетињу Инфо дан посвећен конкурсу за Европске пројекте сарадње. На Инфо дану, у којем су учествовале Јелена Жарић, савјетница за међународну сарадњу и европске интеграције и Милена Ражнатовић, координаторка потпрограма Култура, представљени су основне пропозиције конкурса и услови учешћа за црногорске кориснике. Осим тога, дат је детаљан осврт на дио конкурса који се односи на пројекте намијењене обиљежавању 2018. као Европске године културне баштине и посебне критеријуме за пријављивање.

21.09.2017.

Креативна Европа: Објављен конкурс за Европске пројекте сарадње

Креативна Европа: Објављен конкурс за Европске пројекте сарадње

Министарство културе информише да је Европска агенција за културу, образовање и аудиовизуелну дјелатност (ЕАЦЕА) објавила конкурс за пројекте сарадње у оквиру програма Креативна Европа, потпрограм Култура. Позив је намијењен институцијама и организацијама које су као правна лица најмање двије године активни у културном и креативном сектору. Физичка лица не могу учествовати на овом конкурсу. Предложени пројекти морају бити у складу са основним приоритетима конкурса:

18.07.2017.

Инфо дан програма Креативна Европа одржан у Петњици

Инфо дан програма Креативна Европа одржан у Петњици

У Петњици је одржан Инфо дан посвећен ЕУ програму Креативна Европа, на којем су учествовали представници Министарства културе и Деска за Креативну Европу Илија Суботић, Милена Ражнатовић и Јелена Жарић.

06.07.2017.

У Никшићу одржан Инфо дан ЕУ програма Креативна Европа

У Никшићу одржан Инфо дан ЕУ програма Креативна Европа

Инфо дан ЕУ програма Креативна Европа одржан је у Градској кући у Никшићу. О актуелностима програма су говорили представници Министарства културе: Илија Суботић, координатор потпрограма МЕДИА, Милена Ражнатовић, координаторка потпрограма Култура и Јелена Жарић, савјетница за међународну сарадњу и европске интеграције у области културне баштине.