Manja slova Veća slova RSS
U ovoj rubrici objavljuju se sadržaji koji se odnose na sprovođenje javnih rasprava u pripremi zakona i strategija, koje je regulisano UREDBOM o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija („Službeni list Crne Gore“, broj 41/18).MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

Javne rasprave

30.11.2018.

Javni poziv za konsultovanje zainteresovane javnosti u početnoj fazi pripreme Zakona o elektronskim medijima

Ministarstvo kulture, u skladu s Programom rada Vlade Crne Gore za 2019. godinu, priprema Predlog zakona o elektronskim medijima. Tim povodom Ministarstvo kulture poziva zainteresovanu javnost: organe, organizacije, udruženja i pojedince da dostave inicijative, predloge, sugestije i komentare u vezi sa državnim nagradama.

30.10.2018.

Izvještaj o sprovedenoj javnoj raspravi o Nacrtu zakona o državnim nagradama

Vrijeme trajanja javne rasprave: 17. jul - 18. septembar 2018. godine Način sprovođenja javne rasprave: Javna rasprava o Nacrtu zakona o državnim nagradam sprovedena je : 1. Konsultovanjem zainteresovane javnosti. Postupak je sproveden u periodu 17. jul – 1. avgust 2018.godine, upućivanjem javnog poziva putem sajta Ministartsva kulture i mejlom na adrese: javnih ustanova kulture, Skupštine Crne Gore, strukovnih udruženja, istaknutih umjetnika i stručnjaka, Zajednice opština Crne Gore. U ovoj fazi javnost nije pokazala interesovanje za uključenje u proces izrade zakona.

29.08.2018.

Javni poziv o sprovođenju javne rasprave o Nacrtu zakona o državnim nagradama

Na osnovu člana 15 Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija ("Službeni list CG", broj 41/18), Ministarstvo kulture objavljuje JAVNI POZIV O SPROVOĐENJU JAVNE RASPRAVE O NACRTU ZAKONA O DRŽAVNIM NAGRADAMA Javna rasprava o Nacrtu zakona o državnim nagradama sprovodiće se u trajanju od 20 dana, od 30. avgusta zaključno s 18. septembrom 2018. godine.

17.07.2018.

Javni poziv za konsultovanje zainteresovane javnosti u početnoj fazi pripreme Zakona o državnim nagradama

Na osnovu člana 12 Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija ("Službeni list CG", broj 41/18), Ministarstvo kulture objavljuje JAVNI POZIV ZA KONSULTOVANJE ZAINTERESOVANE JAVNOSTI U POČETNOJ FAZI PRIPREME ZAKONA O DRŽAVNIM NAGRADAMA