Мања слова Већа слова РСС
У овој рубрици објављују се садржаји који се односе на спровођење јавних расправа у припреми закона и стратегија, које је регулисано УРЕДБОМ о избору представника невладиних организација у радна тијела органа државне управе и спровођењу јавне расправе у припреми закона и стратегија („Службени лист Црне Горе“, број 41/18).Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

Јавне расправе

30.11.2018.

Јавни позив за консултовање заинтересоване јавности у почетној фази припреме Закона о електронским медијима

Министарство културе, у складу с Програмом рада Владе Црне Горе за 2019. годину, припрема Предлог закона о електронским медијима. Тим поводом Министарство културе позива заинтересовану јавност: органе, организације, удружења и појединце да доставе иницијативе, предлоге, сугестије и коментаре у вези са државним наградама.

30.10.2018.

Извјештај о спроведеној јавној расправи о Нацрту закона о државним наградама

Вријеме трајања јавне расправе: 17. јул - 18. септембар 2018. године Начин спровођења јавне расправе: Јавна расправа о Нацрту закона о државним наградам спроведена је : 1. Консултовањем заинтересоване јавности. Поступак је спроведен у периоду 17. јул – 1. август 2018.године, упућивањем јавног позива путем сајта Министартсва културе и мејлом на адресе: јавних установа културе, Скупштине Црне Горе, струковних удружења, истакнутих умјетника и стручњака, Заједнице општина Црне Горе. У овој фази јавност није показала интересовање за укључење у процес израде закона.

29.08.2018.

Јавни позив о спровођењу јавне расправе о Нацрту закона о државним наградама

На основу члана 15 Уредбе о избору представника невладиних организација у радна тијела органа државне управе и спровођењу јавне расправе у припреми закона и стратегија ("Службени лист ЦГ", број 41/18), Министарство културе објављује ЈАВНИ ПОЗИВ О СПРОВОЂЕЊУ ЈАВНЕ РАСПРАВЕ О НАЦРТУ ЗАКОНА О ДРЖАВНИМ НАГРАДАМА Јавна расправа о Нацрту закона о државним наградама спроводиће се у трајању од 20 дана, од 30. августа закључно с 18. септембром 2018. године.

17.07.2018.

Јавни позив за консултовање заинтересоване јавности у почетној фази припреме Закона о државним наградама

На основу члана 12 Уредбе о избору представника невладиних организација у радна тијела органа државне управе и спровођењу јавне расправе у припреми закона и стратегија ("Службени лист ЦГ", број 41/18), Министарство културе објављује ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА КОНСУЛТОВАЊЕ ЗАИНТЕРЕСОВАНЕ ЈАВНОСТИ У ПОЧЕТНОЈ ФАЗИ ПРИПРЕМЕ ЗАКОНА О ДРЖАВНИМ НАГРАДАМА