Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Министар Горановић разговарао са министарком културе и демократије Краљевине Шведске, Алис Бах Кунке

Министар Горановић разговарао са министарком културе и демократије Краљевине Шведске, Алис Бах Кунке
Датум објаве: 11.05.2015 16:09 | Аутор: Министарство културре

Испис Штампај страницу


Павле Горановић, министар културе разговарао је данас са Алис Бах Кунке, министарком културе и демократије Краљевине Шведске.

Министар Горановић је захвалио на подршци коју Шведска пружа Црној Гори на њеном путу ка пуноправном чланству у Европској унији.

Током сусрета саговорници су размијенили искуства двије земље у овој области, с посебним освртом на медијско законодавство.

Министар Горановић је представио измјене два значајна закона у области медија, чије се усвајање у Скупштини очекује ускоро и истакао да су у потпуности усклађени са европским законодавством.

Министарка Бах Кунке је говорила о искуству Шведске у организовању и финансирању јавног сервиса, истакавши да је за сваку земљу од изузетног значаја да обезбиједи његову одрживост и независност.

Током сусрета је било ријечи и о билатералним односима у области културно-умјетничког стваралаштва. Изразивши задовољство досадашњим активностима на повезивању наше двије културе, министри су се сагласили да постоји значајан простор за даље јачање сарадње.