Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Конкурс за учешће у ЕФП програму „Футуре Фрамес-10 неw филммакерс то фоллоw“

Конкурс за учешће у ЕФП програму „Футуре Фрамес-10 неw филммакерс то фоллоw“
Датум објаве: 18.01.2016 14:54 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Министарство културе, на основу чланства у паневропској мрежи Еуропеан Филм Промотион (ЕФП), објављује позив за предселекцију једног кандидата за учешће у програму „Футуре Фрамес - 10 неw филммакерс то фоллоw“.

Програм је намијењен промоцији младих европских редитеља и реализује се током Међународног филмског фестивала у Карловим Варима (КВИФФ).

Право учешча имају студенти режије или редитељи који су дипломирали у 2015/2016. години.

Филм или дипломски филм (кратки/средњеметражни до 60 минута), којим се аплицира, мора бити произведен у прошлој или овој години. У обзир долази и радна верзија филма, али у комбинацији са додатним примјерима досадашњег стваралаштва кандидата.

Апликациони формулар са обавезним прилозима, вимео линком (енглески титл) и ДВД копијом филма без титла, неопходно је доставити до 1.2.2016. године на адресу:

Министарство културе
Његошева улица
81250 Цетиње

Назнака: Конкурс Еуропеан Филм Промотион

Сходно пропозицијама ЕФП-а и на основу овог позива, предселекцију једног кандидата у Црној Гори врши Стручна комисија Министарства културе, а финалну селекцију КВИФФ.

Уколико црногорски кандидат буде одабран за учешће, у обавези је да о својем трошку изради ДЦП копију филма са енглеским титлом за потребе чешке премијере. Од њега се, такође, очекује и присуство на КВИФФ од 3-6. јула 2016. године. Министарство културе финансираће партиципацију у програму, те пут и смјештај у Карловим Варима.

Поред премијере филма на референтном европском фестивалу, одабрани редитељи биће у прилици да учествују у бројним промотивним активностима, сесијама и мајсторским радионицама, којима се афирмишу њихови укупни стваралачки потенцијали.

За додатне информације заинтересовани кандидати могу се обрати Илији Суботићу, представнику Црне Горе у Еуропеан Филм Промотион (041 232 583, илија.суботиц@мку.гов.ме).