Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

На Цетињу одржан састанак Борда директора Бијенала младих умјетника Европе и Медитерана

На Цетињу одржан састанак Борда директора Бијенала младих умјетника Европе и Медитерана
Датум објаве: 18.03.2016 14:41 | Аутор: мку

Испис Штампај страницу


У Министарству културе је, 17. и 18. марта 2016, одржан састанак Борда директора међународне организације Бијенала младих умјетника Европе и Медитерана - БЈЦЕМ, чија је чланица и Министарство културе Црне Горе од 2008. године. Састанку Борда присуствовали су представници министарстава култре Грчке, Албаније и Сан Марина, општина Солун и Тирана, као и релевантних организација за промоцију младих умјетника из Италије, Босне и Херцеговине, Србије и Словеније.

Осим редовног прогамског дијела, 18. марта је одржана и презентација фондова ЕУ Креативна Европа и Европа за грађане, као и презентација рада Фондације Ана Линд. Фокус је био на међусекторском позиву за интеграцију избјеглица и презентацији искуства БЈЦЕМ-а, као мреже која је 2014. године подржана у оквиру конкурса Креативне Европе.   

БЈЦЕМ је тренутно једна од водећих организација за подршку младих умјетника и културних дјелатника у Европи и азијском и афричком Медитерану, па је разговор са представницима Борда директора био одлична прилика за договор о будућој сарадњи са црногорским институцијама и организацијама.

На Бијеналу младих умјетника које је одржано у Милану прошле године, црногорска умјетница Ивана Радовановић била је лауреат награде свјетске мреже умјетничких резиденција Рес Артис за скулптуру „Тхе Холлоw Мен“.