Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Сусрет министра Горановића и новоименоване амбасадорке Венецуеле Ориетте Цапони

Сусрет министра Горановића и новоименоване амбасадорке Венецуеле Ориетте Цапони
Датум објаве: 26.03.2016 13:11 | Аутор: мку

Испис Штампај страницу


Павле Горановић, министар културе разговарао је са новоименованом амбасадорком Боливарске Републике Венецуеле, Ориетте Цапони, која ће своју дужност у Црној Гори обављати на нерезидентној основи.

 

Министар Горановић је истакао задовољство што је у прилици да разговара са амбасадорком Цапони током њеног првог дана у Црној Гори, наглашавајући тиме важност културе за односе двије земље. Како су навели саговорници, култура може бити темељ односа Црне Горе и Венецуеле, јер имамо сличну културу и традицију.

 

Било је ријечи о организовању Дана Венецуеле у Црној Гори, али и представљања црногорске културе у Венецуели, чиме би наравили први корак ка приближавању и упознавању наша два народа. Саговорници су оцијенили да је овакав модел сарадње један од најбољих начина за размјену богате културе наше двије земље.

 

Амбасадорка Цапони је исказала посебно интересовање за размјену у области кинематографије, ликовне умјетности и књижевности.

 

Предложено је потписивање споразума о сарадњи, чиме би се дефинисале области и створили услови за конкретнију размјену у култури. Како је истакнуто, овај споразум неће бити само формални документ, већ прави покретач сарадње.