Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Сусрет министра Горановића и амбасадора Поше на Цетињу

Сусрет министра Горановића и амбасадора Поше на Цетињу
Датум објаве: 13.04.2016 14:07 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Павле Горановћ, министар културе, разговарао је на Цетињу с Њ.Е. Кристијаном Пошом, амбасадором Мађарске у Црној Гори.

Подршка Мађарске европским и евроатланским тежњама наше државе континуирана је и пријатељска, зато вјерујем да сарадња и у области културе представља додатан подстицај одличним билатералним односима који се стално унапрјеђују, истакао је министар Горановић током сусрета с амбасадором Пошом.

Министар Горановић упознао је амбасадора Пошу с бројним активностима које овај ресор, у сарадњи с државним институцијама културе, спроводи у циљу обиљежавања десетогодишњице црногорске независности. Министар је изразио увјерење да у контексту одличних културних веза двије земље, година јубилеја отвара простор и за организацију заједничких догађаја.

Саговорници су разговарали и о учешћу министра Горановића на Форуму НР Кине и земаља Централне и Источне Европе у Будимпешти и планираним сусретима са мађарским званичницима и представницима институција културе.

На темељу успјешних односа који су недавно потврђени и организацијом манифестације „Дани мађарске културе у Црној Гори“, саговорници су размијенили мишљење о важности будућег Споразума о сарадњи, који би требало да буде потписан у наредном периоду. Њиме ће бити дефинисане бројне области сарадње у домену савременог културно-умјетничког стваралаштва и богатог култрног насљеђа обје земље.