Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Министар Горановић разговарао са државним секретаром за културу Мађарске Хопалом

Министар Горановић разговарао са државним секретаром за културу Мађарске Хопалом
Датум објаве: 25.05.2016 10:10 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Павле Горановић, министар културе састао се са Петером Хоплалом, државним секретаром за културу Мађарске.

Сусрету је присуствовао Мирсад Бибовић, амбасадор Црне Горе у Мађарској. 

На састанку је разговарано о унапређењу сарадње у области културе између двије земље, која је, како су оцијенили од велике важности за наше укупне билатералне односе. 

Министар Горановић је захвалио на континуираној и пријатељској подршци Мађарске европским и евроатланским тежњама Црне Горе. Мађарска искуства у области савременог умјетничког стваралаштва, посебно у области кинематографије корисна су за Црну Гору, истакао је министар Горановић.

Било је ријечи о могућностима за реализацију заједничких пројеката Црне Горе и Мађарске, на валоризацији наше богате културне баштине. 

Споразум о сарадњи који смо усагласили и који ће ускоро бити потписан, дефинисаће неколико активности за наредни период и означити ново поглавље у нашој сарадњи, јер двије земље са богатим културним идентитетима имају много тога да покажу једна другој, навео је министар Горановић. 

Како је истакао државни секретар Хопал, све динамичнија размјена у култури и присуство Мађарске на црногорској културној сцени, али и Црне Горе на мађарској значајан су допринос додатном зближавању два  народа. 

Сусрет министра Горановића и државног секретара Хопала организован је током боравка министра Горановића у Мађарској поводом Форума Кине и земаља Централне и Источне Европе.