Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Сједница Борда Форума словенских култура на Цетињу

Сједница Борда Форума словенских култура на Цетињу
Датум објаве: 02.06.2016 09:41 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


У Министарству културе се организује 14. сједница Борда Форума словенских култура, која ће, уз пратећи програм, трајати од 2. до 4. јуна на Цетињу.

Сједници Форума словенских култура ће присуствовати министри културе и други представници земаља чланица ове медјународне организације.

На састанку 3.јуна ће, поред редовних активности бити представљен и Нацрт стратешког плана Форума словенских култура за период 2017-2021. године.

У суботу, 4. јуна, сједницу посвећену хиљадугодишњици од смрти кнеза Владимира Дукљанског - “Кнез Владимир у савременој науци и културе Црне Горе”, отвориће Предсједник Црне Горе, Филип Вујановић. 
 
Након уводних излагања Павла Горановића, министра културе и учесника Форума словенских култура говориће представници црногорских институција и факултета. 

Форум словенских култура је међународна организација основана 2004. године, с циљем очувања и развоја културних вриједности, традиција и културних садржаја на простору земаља у којима се говори словенским језицима. Данас Форум окупља тринаест држава чланица и промовише њихову међусобну сарадњу у области културе, образовања и науке, подстиче, ствара прилике за културну размјену, организује сусрете и дефинише заједничке пројекте.