Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Предсједница Малте Цолеиро Преца обишла Музеј краља Николе

Предсједница Малте Цолеиро Преца обишла Музеј краља Николе
Датум објаве: 08.06.2016 16:12 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Павле Горановић, министар културе срео се данас са Маријом Лоуисе Цолеиро Преца, предсједницом Малте, која борави у Црној Гори поводом званичне посјете.

Током сусрета Цолеиро Преца је са министром Горановићем и предсједником Црне Горе Филипом Вујановићем обишла Музеј краља Николе на Цетињу.

Како је оцијенио министар Горановић подршка Малте Црној Гори у свим областима, посебно на пољу евроатлантских интеграција од изузетне је важности. Такође, билатерална сарадња у домену културе оставља простора за јачање веза.  Зато су, како оцјењује министар Горановић, овакви сусрети прилика да се континуирано указује на потенцијале билатералних односа, те да се додатно ојачају пријатељске везе Малте и Црне Горе.

Након посјете, предсједница Цолеиро Преца исказала је задовољство што је у Црној Гори и што се упознала са Пријестоницом, истакавши да Музеј краља Николе на посебан и упечатљив начин репрезентује Црну Гору која је, како је навела, земља истински богате историје. Цолеиро Преца је такође похвалила начин очувања тог богатства и традиције.