Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Конкурс за учешће у ЕФП програму „10 Wоман Филммакерс то Wатцх“

Конкурс за учешће у ЕФП програму „10 Wоман Филммакерс то Wатцх“
Датум објаве: 24.01.2017 10:39 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


На основу позива паневропске мреже Еуропеан Филм Промотион (ЕФП), Министарство културе објављује позив за предселекцију једне кандидаткиње за учешће у програму “10 Wоман Филммакерс то Wатцх”.

Програм је намијењен промоцији европских редитељки и биће реализован током Међународног филмског фестивала у Сиднеју 7-18. јуна 2017. године.

Право учешћа имају редитељке с дугометражним играним или документарним филмом, који је настао у 2017. или 2016. години, под условом да премијерно није приказиван на територији Аустралије.

Апликациони формулар са обавезним прилозима, скрининг линком (енглески титл) и ДВД копијом филма без титла, неопходно је доставити до 7.2.2017. године на адресу:

Министарство културе
Његошева улица
81250 Цетиње
Назнака: Конкурс Еуропеан Филм Промотион


Сходно пропозицијама ЕФП-а и овом позиву, за предселекцију једне кандидаткиње у Црној Гори задужена је Стручна комисија Министарства културе, а за финалну селекцију десет редитељки Међународни филмски фестивал у Сиднеју.

Уколико црногорска кандидаткиња буде одабрана за учешће, у обавези је да на захтјев организатора, о својем трошку, изради ДЦП копију филма са енглеским титлом за потребе аустралијске премијере, док би њено присуство Фестивалу било од посебне важности.

У том контексту, Министарство културе покрило би трошкове пута и партиципације у програму, а аустралијски Фестивал пет ноћења у Сиднеју.

Програм подразумијева учешће редитељке на референтном свјетском филмском фестивалу, премијерно и репризно приказивање филма у периоду 8-12. јун 2017. године, те друге промотивне активности које за циљ имају афирмацију њеног стваралаштва на међународном плану.

За додатне информације заинтересоване кандидаткиње се могу обрати Илији Суботићу, представнику Црне Горе у Еуропеан Филм Промотион (илија.суботиц@мку.гов.ме).