Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Министар Љумовић разговарао са са генералним секретаром Министарства вањских послова Фландрије Коеном Верлахтом

Министар Љумовић разговарао са са генералним секретаром Министарства вањских послова Фландрије Коеном Верлахтом
Датум објаве: 01.06.2017 12:03 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Проф. мр Јанко Љумовић, министар културе срео се са генералним секретаром Министарства вањских послова Фландрије Коеном Верлахтом.

На састанку је било ријечи о могућностима за сарадњу између Министарства културе и релевантних институција у Фландрији, размјену експерата и пројеката, посебно у пољу креативних индустрија.

Генерални секретар Верлахт је министра Љумовића и његове сараднике упознао са структуром и подјелом власти у Белгији, истичући да су поједини ресори, међу којима је и култура, у аутономној надлежности регионалне власти, те да су отворени за директну сарадњу са сродним институцијама у Црној Гори.

Министар Љумовић је указао на могућа поља сарадње између двије државе, истучући важност међународне сарадње са свим релевантним партнерима. Посебна пажња посвећена је потенцијалима за сарадњу у области археологије при чему су представљени неки од пројеката Центра за конзервацију и археологију Црне Горе.

Састанку су присуствовали мр Александар Дајковић, генерални директор Директората за културну баштину у Министарству културе и Маја Јабучанин, помоћница директора Центра за конзервацију и археологију Црне Горе.