Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Предселекција литерарног конкурса „А Сеа оф Wордс“

Предселекција литерарног конкурса „А Сеа оф Wордс“
Датум објаве: 26.06.2017 10:10 | Аутор: мку

Испис Штампај страницу


Комисија задужена за предселекцију прича младих писаца из Црне Горе пријављених на међународни литерарни конкурс „А Сеа оф Wордс“, у саставу: предśедник комисије Александар Радоман, професор, и чланови Драгана Трипковић, књижевница и Александар Бечановић, писац, у ужи избор је, од 10 пријављених, одабрала сљедеће приче:

1. Етхем Мандић „Град у мојој глави“

2. Барбара Делаћ „Бот“

3. Александра Дамјановић „У шареним мокасинама“.

Ријеч је о међународном конкурсу за најбољу кратку причу Еуро-Медитеранског региона који организују Фондација “Ана Линд” и Европски институт за медитеран из Барселоне.

У образложењу комисије наводи се да изабране приче на естетски успио начин кореспондирају са номиналном темом овог конкурса „Младост, стереотипи и радикализација“

Прича Етхема Мандића интимна је кратка повјест једнога града, остварена кроз низ реминисценција на друштвену и политичку збиљу. Прича „Бот“ Барбаре Делаћ духовито проблематизује концепт савремене комуникације. Причом „у шареним мокасинама“ Александра Дамјановић драматизује опасности родних стереотипа.

Поред селектованих прича, комисија је констатовала литерарни потенцијал и у причама „Зидови“ Драгице Миловић и „Филозофски“ Александра Гавранића.