Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Настављају се активности на имплементацији Менаџмент плана стећака

Настављају се активности на имплементацији Менаџмент плана стећака
Датум објаве: 18.07.2017 13:34 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Представници Министарства културе и општина Жабљак и Плужине разговарали су о даљим активностима на валоризацији и заштити стећака – средњевјековних надгробних споменика, који су 2016. године уписани на Листу свјетске културне баштине УНЕСЦО.

Састанцима су присуствовали мр Александар Дајковић, генерални директор Директората за културну баштину, Мијушко Бајагић, предсједник Општине Плужине, Василије Јакшћ, потпредсједник Општине Жабљак, Слађана Кнежевић, секретарка Секретаријата за управу и друштвене дјелатности Општина Жабљак, Слободан Делић, директор Регионалног парка Пива, Миленко Мићановић, директор Центра за културу Плужине, Милица Николић, генерална секретарка Црногорске националне Комисије са сарадњу са УНЕСЦО, Милица Мартић, шефица Одсјека за имплементацију стратегија у Министарству културе.

Теме о којима је било ријечи на састанку су формирање Управљачког тијела, састав, начин рада и задаци свих институционалних субјеката на општинском и државном нивоу, а у складу са усвојеним Менаџмент планом.

Након уписа три локалитета са стећцима, Жугића Баре и Грчко гробље, Жабљак и Грчко гробље, Плужине, заједно са 25 локалитета са територија Хрватске Босне и Херцеговине и Србије, 15. јула 2016. године на Листу свјетске културне баштине УНЕСЦО, састанци са у општинама Жабљак и Плужине, представљају дио активности на имплементацији Менаџмент плана управљања на националном нивоу.

МКУ