Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Одржана сценаристичка радионица Срдјана Вулетића на Монтенегро филм фестивалу

Одржана сценаристичка радионица Срдјана Вулетића на Монтенегро филм фестивалу
Датум објаве: 08.08.2017 08:53 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


 

Министарство културеСценаристичка радионица "Мораш погледати овај филм", сценаристе и редитеља Срдјана Вулетића, редовног професора на Академији сценских умјетности у Сарајеву, одржана је у оквиру пратећег програма 31. Филмског фестивала Херцег Нови - Монтенегро филм фестивала (ФФХН-МФФ).

Радионица професора Вулетића, којој су осим црногорских присуствовали и студенти регионалних академија на којима се изучавају филмска умјетност и продукција, била је фокусирана на темељне принципе практичног рада на развоју сценарија дугометражног играног филма. Такодје, симулиран је принцип рада филмског маркета с посебним фокусом на позицију младих и неафирмисаних стваралаца који развијају свој сценарио, док су студенти били у прилици да сазнају и бројне друге аспекте ове веома комплексне фазе у стварању филмског дјела.

Радионицу професора Вулетића организовало је Министарство културе у оквиру годишњег програма рада Деска за Креативну Европу. Под покровитељством потпрограма МЕДИА ЕУ, већ трећу годину се током ФФХН-МФФ, организују догадјаји којима се доприноси јачању кадровских капацитета у области црногорске кинематографије, што у контексту укупних процеса ревитализације домаћег филмског сектора представља један од најважнијих приоритета.