Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Сарадња са Македонијом садржајна и динамична

Сарадња са Македонијом садржајна и динамична
Датум објаве: 15.09.2017 09:49 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Проф.мр Јанко Љумовић, министар културе састао се на Цетињу са Владимиром Лазовским, замјеником министра културе Републике Македоније.

Саговорници су оцијенили да је досадашња размјена институција културе двије земље на вискомо нивоу и посебно похвалили сарадњу у области позоришне умјетности која је садржајна и динамична. Истакли су важност и улогу два министарства у даљем продубљивањиу и ширењу сарадње и на друге области културе.

Предложено је да министарства идентификују области којима је потребно дати додатни подстицај и да у ту сврху потпишу меморандуме о сарадњи у појединачним областима.

Разговарано је и о све важнијој улози независне културне сцене. Министар Љумовић је упознао замјеника министра културе Р.Македоније Лазовског са активностима које је Министарство културе Црне Горе покренуло како би независна културна сцена добила подршку која јој је неопходна. С обзиром на то да је и Министарство културе Р.Македоније покренуло пројекте подршке независној културној сцени, закључено је да је од изузетне важности стална размјена искустава у овој области.

Замјеник министра културе Р.Македоније Лазовски борави у Црној Гори у оквиру наступа макдонских пооришта на позоришним фестивалима у Црној Гори – МИТ фестивалу у Краљевском позоришту „Зетски дом“ и Међународном фестивау луткарства у Подгорици.