Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Министарство културе и Фондација Конрад Аденауер наставиће сарадњу и у овој години

Министарство културе и Фондација Конрад Аденауер наставиће сарадњу и у овој години
Датум објаве: 27.01.2018 10:50 | Аутор: мку

Испис Штампај страницу


Министар културе Александар Богдановић разговарао је са директором фондације Конрад Аденауер за Црну Гору, Норбертом Бекманом Диркесом.

На састанку је истакнуто како је сарадња Министарства културе и фондације Конрад Аденауер резултирала реализацијом двије одличне међународне конференције. 'Увјерен сам да ћемо и у овој години наставити са заједничким пројектима и организовати догађај сличног типа', рекао је директор Бекман Диркес.

Договорено је објављивање публикације која ће на једном мјесту представити радове свих учесника на конференцији 'Политике државног и културног идентитета у контексту савремених међународних односа' која је организована крајем 2017.године, као сто је урађено и након конференције 'Моћ културе' реализоване 2016. године.

Посебно је истакнут проблем недовољног коришћења ЕУ фондова у Црној Гори и договорено да Министарство и Фондација организују обуке и радионице за црногорске институције, невладин сектор у култури, али и запослене у Министарству. 'Европски фондови нуде значајне могучности за финансирање различитих пројеката, а уз помоћ њемачких експерата можемо обучити и подстаћи сектор културе да изворе финансирања тражи и ван државног буџета' истакао је министар Богдановић.

Разговарано је о подршци коју фондација Конрад Аденауер може пружити Црној Гори у школовању и додатним обукама дефицитарних кадрова, посебно из области културне баштине. Директор Бекман Диркес је истакао да ће у Фондацији сагледати моделе у оквиру којих могу помоћи Црној Гори у овој области и поручио да ће Фондација бити партнер Министарству у реализацији оваквих и сличних иницијатива.