Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Министар Богдановић - амбасадор Палестине Алхантоули: Изложба савремене умјетности Палестине на Цетињу

Министар Богдановић - амбасадор Палестине Алхантоули: Изложба савремене умјетности Палестине на Цетињу
Датум објаве: 01.02.2018 18:34 | Аутор: мку

Испис Штампај страницу


Током сусрета министра културе Александра Богдановића и амбасадора Палестине у Црној Гори Њ.Е. Рабиа Алхантоулиа предложени су пројекти које двије земље могу заједно реализовати.

 

Истакли су да је важно поставити добар оквир сарадње који би био дефинисан потписивањем Споразума о сарадњи између два Министарства културе и предложили да у наредним данима почне процедура усаглашавања његовог текста.

 

Министар Богдановић је истакао да Министарство културе и институције културе стоје на располагању Амбасади Палестине. Предложено је да сарадња у овој години почне изложбом савремене умјетности Палестине, која ће како је договорено бити организована на Цетињу.

 

Амбасадор Алхантоули је упознао министра Богдановића са плановима Амбасаде да у првој половини године у Црној Гори организује наступ фолклорног друштва из Палестине, као и представљање савремене кинематографије Палестине.

 

Саговорници су истакли да је размјена у области савременог стваралаштва добра прилика за упознавање и приближавање  два народа и двије културе.