Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Министарство културе заинтересовано за снажнију сарадњу са Шведском

Министарство културе заинтересовано за снажнију сарадњу са Шведском
Датум објаве: 14.03.2018 10:53 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Министар културе Александар Богдановић и амбасадор Шведске Њ.Е. Јан Лундин разговарали су о сарадњи у областима културне баштине и културно-умјетничког стваралаштва.

Министар Богдановић је истакао да је примјер добре сарадње изложба савременог нордијског стакла “Додир стакла” која је током претходне године представљена у Биљарди на Цетињу. Министар је нагласио да је Министарство културе заинтересовано да и у наредном периоду, у сарадњи са Амбасадом Шведске Црној Гори представи један сегмент стваралаштва ове богате земље.

Министар Богдановић и амбасадор Лундин разговарали су и о медијском законодавству у Црној Гори. Министар је упознао саговорника са измјенама које су планиране у овој години, али и истакао да је црногорски медијски оквир базиран на принципима слободе изражавања, медијског плурализма, независне регулације и саморегулације. Амбасадор Лундин је навео како искуства Шведсте у овој области могу бити од користи Црној Гори у овом процесу.

Било је ријечи и о плановима за посјету министарке културе Шведске Алис Бах Кунке Црној Гори, која је предложена током сусрета два министра на маргинама министарске конференције у Давосу, у јануару ове године. Саговорници су закључили да би ова посјета била одлична прилика да се прецизирају модели сарадње и направи план активности за наредни период, с обзиром на то да су министри раније разговарали о размјени стручњака у области традиционалних заната и могућностима за интензивнију сарадњу кроз мрежу „Културна баштина без граница“.