Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

У Министарству културе наступиле грчке умјетнице, пијанисткиња Доре Бакопулос и соло пјевачица Ели Паспала

У Министарству културе наступиле грчке умјетнице, пијанисткиња Доре Бакопулос и соло пјевачица Ели Паспала
Датум објаве: 27.03.2018 12:00 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Поводом Националног празника Републике Грчке, у понедјејак 26. марта, у Министарству културе на Цетињу је одржан концерт пијанисткиње Доре Бакопулос и соло пјевачице Ели Паспала.

Присутне је поздравио Њ.Е. Сотириос Атанасиоу, амбассдор Републике Грчке у Црној Гори који је пожелио добродошлицу и захвалио свима који су својим присуством увеличали прославу Националног празника Републике Грчке. Амбасадор Атанасиоу је истакао задовољство што је Амбасада Републике Грчке у прилици да Црној Гори представи истакнуте умјетнице, Дору Бакопулос и Ели Паспала.

Умјетнице из Грчке представиле су се репертоаром који је обухватао обраде грчких традиционалних пјесама за глас и клавир, обраде нумера филмске музике прослављених композитора Микиса Теодоракиса и Маноса Хацидакиса, те неколико популарних нумера џез стандарда. У непосредној комуникацији са публиком, коју су покренуле заводљивом грчком мелодиком и ритмом, умјетнице су постигле заједничко музицирање и учешће аудиторијума у извођењу више нумера.

У сарадњи са Министарством културе концерт је организовала амбасада Грчке у Црној Гори, под покровитељством Југопетрол АД.