Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Сусрет тајландске принцезе Маха Цхакри Сириндхорн и министра културе Александра Богдановића

Сусрет тајландске принцезе Маха Цхакри Сириндхорн и министра културе Александра Богдановића
Датум објаве: 19.04.2018 15:29 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Министар културе Александар Богдановић био је домаћин тајландској принцези Маха Цхакри Сириндхорн, која је том приликом обишла и институције културе на Цетињу.

Принцеза Сириндхорн, из династије Цхакри, заједно са министром Богдановићем посјетила је Музеј краља Николе, а потом Историјски и Умјетнички музеј Народног музеја Црне Горе.

Током разговора са министром Богдановићем, гошћа са Тајланда говорила је о потенцијалној сарадњи двије државе у области културе. Они су се сагласили како двије државе располажу изузетним туристичким и културним ресурсима, што је - како је наглашено - добра основа за успостављање садржајне сарадње, која би уједно снажно допринијела билатералним односима Црне Горе и Тајланда.

Након сусрета са министром Богдановићем и обиласка институција културе, принцеза Сириндхорн је нагласила како је импресионирана Црном Гором, а прије свега њеним природним љепотама и културном баштином, која је - како је додала - видљива на сваком кораку. 

Током посјете Музеју краља Николе, тајландска принцеза Сириндхорн записала је “Хвала вам што сте ми показали дворац са важним и фасцинантним причама о вашој земљи”.

  
МКУМКУ