Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Сусрет министра Богдановића и македонског министра културе Роберта Алагјозовског

Сусрет министра Богдановића и македонског министра културе Роберта Алагјозовског
Датум објаве: 25.04.2018 12:39 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Министар културе Александар Богдановић разговарао је данас са министром културе Републике Македоније Робертом Алагјозовским. 

Министри су размијенили ставове о значају ТРАДУКИ, мреже за преводилаштво и књиге, која је овогодишњу сједницу свог Управног одбора организовала у Црној Гори. Министар Богдановић је нагласио да Црна Гора и Република Македонија, као двије земље које су недавно постале пуноправне чланице ове међународне мреже морају интензивно радити како би на прави начин искористили све потенцијале које она нуди. 

Саговорници су разговарали и о сарадњи у области културне баштине. Као посебно важан сегмент у овој области истакнута је сарадња и размјена искустава на очувању вриједности два УНЕСЦО локалитета, Котора и Охрида. Министри су истакли посебно задовољство што је сарадња УНЕСЦО канцеларија и експерата веома интензивна и нагласили да су увјерени да ће она донијети добре резултате у очувању и промоцији наших културних и природних посебности. 

Размијењене су идеје о могућности оснивања заједничког фонда земаља Југоисточне Европе који би финансирао пројекте размјене између институција културе и закључено је да би о овој могућности требало покренути дијалог између поменутих земаља.