Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Црна Гора и Држава Израел настављају реализацију заједничких пројеката

Црна Гора и Држава Израел настављају реализацију заједничких пројеката
Датум објаве: 04.07.2018 18:48 | Аутор: мку

Испис Штампај страницу


Министар културе Александар Богдановић састао се данас са генералним директором Министарства вањских послова Израела Јувалом Ротемом, који борави у званичној посјети Црној Гори.

На састанку коме је присуствовала и нерезидентна амбасадорка Израела у Црној Гори Алона Фишер Кам разговарано је о даљој сарадњи у бројним областима у култури.

Саговорници су поздравили потписивање Програма сарадње између Министарства културе Црне Горе и Министарства вањских послова Државе Израел, уприличеног прошле године, али и нагласили да постоји простор за активнију реализацију заједничких пројеката.

Министар Богдановић је истакао да постоји интересовање Црне Горе за успостављање сарадње у области археологије, о чему је, како је навео, већ разговарао са амбасадорком Фишер Кам. Министар је информисао саговорника и да су већ успостављени први контакти како би се израелски археолози укључили у истраживање Дукље и додао да осим Дукље, одличан потенцијал за сарадњу види и у праисторијском локалитету Црвена стијена.

Генерални директор Ротем је нагласио значај културе за повезивање држава и народа и навео да ће Министарство вањских послова Државе Израел пружити подршку у реализацији заједничких пројеката у овој области.

На састанку је било ријечи и о досадашњој сарадњи у области савременог културно-умјетничког стваралаштва, и наглашен значај успостављања сарадње у области филма.

Саговорници су договорили да у наредним данима дефинишу листу приоритетних пројеката на којима ће заједно радити у наредном периоду.