Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Министар Богдановић разговарао са Групом пријатељства Парламента Републике Пољске

Министар Богдановић разговарао са Групом пријатељства Парламента Републике Пољске
Датум објаве: 25.07.2018 15:28 | Аутор: мку

Испис Штампај страницу


Министар културе Александар Богдановић састао се данас са делегацијом Групе пријатељства Парламента Републике Пољске са Скупштином Црне Горе, на челу са предсједником групе Гжегожом Матусјаком.


Министар Богдановић је истакао да двије пријатељске земље остварују добру сарадњу у области културе и нагласио да Министарство културе Црне Горе у сарадњи са партнерима из Пољске реализује неколико заједничких пројеката.

Саговорници су оцијенили позитивним усаглашавање текста Извршног програма сарадње у области образовања, науке и културе и истакли очекивање да ће наведени документ бити потписан током ове године. 

Разговарано је о могућностима сарадње у оквиру фондова Европске уније, прије свега Креативне Европе и Европе за грађане, у оквиру којих црногорске и пољске институције и организације имају могућност реализације пројеката од заједничког интереса. Наглашен је и значај међународних иницијатива у којима учествују обије земље, прије свега Форум словенских култура и потпорни фонд Савјета Европе за кинематографију Еуримагес, чија ће чланица ускоро постати и Црна Гора.