Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Богдановић-Фијалка: Разговарано о сарадњи Црне Горе и Украјине у области културе

Богдановић-Фијалка: Разговарано о сарадњи Црне Горе и Украјине у области културе
Датум објаве: 12.03.2019 13:39 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Министар културе Александар Богдановић разговарао је на Цетињу са отправницом послова у амбасади Украјине у Црној Гори, Наталијом Фијалком

На састанку је било ријечи о реализованим културним пројектима између двије земље, који су засновани на Споразуму између Владе Црне Горе и кабинета Министара Украјине о сарадњи у области културе који је ступио на снагу 2013. године.

Министар Богдановић је истакао да би у наредном периоду требало додатно оснажити сарадњу између институција које се баве културном и креативном дјелатношћу, а посебно у области кинематографије и креативних индустрија. У том контексту, наглашено је задовољство због сусрета између представника Филмског центра Црне Горе и црногорских продуцената са познатим кримско-татарским редитељем Атхемом Сејтаблајевим, као и подстицајне мјере које се нуде за стране копродуценте који снимају на територији наше земље. Додатно, било је ријечи и о пројектима из области креативних индустрија и о креативним хабовима који ће бити у понуди и украјинским умјетницима.

Отправница послова Наталија Фијалка је истакла да је украјинска страна веома заинтересована за продубљивање односа у области културе и предложила да се на бази реципроцитета током следеће године организују Дани црногорске културе у Украјини и Дани украјинске културе у Црној Гори, у сарадњи између релевантних институција.

Договорено је да ће сви заједнички пројекти и у наредном периоду имати институционалну подршку у циљу промоције култура обије земље.

МКУ