Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Министар Богдановић - генерални секретар ОЕБС-а Гремингер: Министарство културе остварило значајан напредак на унапређењу нормативних прописа

Министар Богдановић - генерални секретар ОЕБС-а Гремингер: Министарство културе остварило значајан напредак на унапређењу нормативних прописа
Датум објаве: 02.04.2019 12:49 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


МКУМинистар културе Александар Богдановић састао се данас са генералним секретаром ОЕБС-а Томасом Гремингером, који борави у званичној посјети Црној Гори.

На састанку је разговарано о реформи медијског законодавства која је у току и сарадњи Министарства културе и ОЕБС-а у овом процесу.

"Црна Гора активно ради на изради медијских закона, усклађених са највишим европским стандардима, а подршка и експертиза ОЕБС-а од изузетног нам је значаја," истакао је министар Богдановић.

Генерални секретар Гремингер је исказао задовољство досадашњом сарадњом ОЕБС-а и МИнистарства културе на активностима које имају за циљ реформу медијског законодавства у Црној Гори. Он је током разговора исказао спремност за наставак подршке ОЕБС-а у овим важним реформским процесима, који за циљ имају јачање владавине права, промоцију и заштиту људских права и слобода.

Саговорници су разговарали и о важности интензивније сарадње у области спречавања нелегалне трговине културним добрима, на основу УНЕСЦО Конвенције о средствима забране и спријечавања нелегалног увоза, извоза и трансфера власништва културних добара из 1970. године.

"Министарство културе је у континуитету посвећено уређењу система заштите културних добара, а унапређење нормативних прописа којима ћемо спријечити нелегалну трговину културним добрима налази се високо на листи наших приоритета," навео је министар Богдановић.

Министар Богдановић и генерални секретар Гремингер су оцијенији да је Министарство културе остварило значајан напредак на унапређењу нормативних прописа и обезбјеђивању њихове пуне имплементације, али и истакли да двије стране остају отворене за наставак сарадње у свим даљим активностима.