Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

Међународна сарадња

15.01.2016.

У Бриселу отворена изложба „Вриједности Европе – погледи из Црне Горе“

У Бриселу отворена изложба „Вриједности Европе – погледи из Црне Горе“ Изложба младих фотографа на тему „Вриједности Европе – погледи из Црне Горе“ отворена је 12. јануара 2016. године у Европском информативном центру у Бриселу.

24.12.2015.

Одржан завршни сусрет у оквиру УНЕСЦО пројекта „Информациона и медијска писменост – стратегија и обука“

Одржан завршни сусрет у оквиру УНЕСЦО пројекта „Информациона и медијска писменост –  стратегија и обука“

У Министарству културе је, јуче, 23. децембра, обиљежена завршница УНЕСЦО пројекта „Информациона и медијска писменост – стратегија и обука“, који је реализован у оквиру УНЕСЦО програма партиципације 2014-2015, у организацији Националне библиотеке Црне Горе "Ђурђе Црнојевић" и Националне комисија за УНЕСЦО.

16.12.2015.

Сусрет министра Горановића и нерезидентног амбасадора ИР Иран у Црној Гори Поура

Сусрет министра Горановића и нерезидентног амбасадора ИР Иран у Црној Гори Поура

Павле Горановић, министар културе разговарао је са Њ.Е. господином Мајидом Фахимом Поуром, нерезидентним амбасадором Исламске Републике Иран у Црној Гори.

16.12.2015.

Министар Горановић говори на догађају у оквиру Дана културе Мађарске у Црној Гори

Павле Горановић, министар културе и Крисзтиан Поса, амбасадор Мађарске у Црној Гори говориће сјутра, 17.децембра, у 9:30 сати, на догађају који се организује у оквиру манифестације Дани мађарске културе у Црној Гори, у Краљевском позоришту „Зетски дом“.

20.11.2015.

Министар Горановић говорио на промоцији зборника докумената “Односи Црне Горе и Бугарске 1878 - 1913”

Министар Горановић говорио на промоцији зборника докумената “Односи Црне Горе и Бугарске 1878 - 1913”

Павле Горановић, министар културе говорио је синоћ, 19. новембра, на промоцији зборника докумената “Односи Црне Горе и Бугарске 1878 - 1913”, на Цетињу. Министар Горановић је у свом говору истакао: “Подсјетићу да сам крајем марта ове године, током званичне посјете Предсједника Ђукановића Републици Бугарској, са колегом Рашидовим потписао Споразум о сарадњи у области културе између Црне Горе и Бугарске, који ствара додатне могућности за продубљивање сарадње институција културе и који посебно издваја сарадњу између државних архива, као област која ће у наредном периоду обиљежити односе наше двије земље у култури.”

18.11.2015.

Најава: Министар Горановић говори на промоцији зборника докумената “Односи Црне Горе и Бугарске 1878-1913”

Павле Горановић, министар културе говориће сјутра, 19. новембра, у 18 сати, на промоцији зборника докумената “Односи Црне Горе и Бугарске 1878-1913”. На промоцији ће говорити и Младен Червењаков, амбасадор Републике Бугарске, Михаил Груев, директор Државне агенције “Архиви” Републике Бугарске и Стеван Радуновић, директор Државног архива Црне Горе.

12.11.2015.

Министар Горановић отворио изложбу “Словенски карневали”

Министар Горановић отворио изложбу “Словенски карневали”

Павле Горановић, министар културе, отворио је синоћ у Поморком музеју у Котору изложбу „Словенски карневали" Изложба је настала у оквиру обиљежавања 10 година постиојања Форума словенских култура, а под покровитељством УНЕСЦО.

11.11.2015.

Презентација активности Форума словенских култура на Цетињу

Презентација активности Форума словенских култура на Цетињу

У Министарству културе на Цетињу је представљен програм Форума словенских култура, са посебним акцентом на могућностима интензивирања сарадње између црногорских државних и локалних институција културе и ове међународне организације, у чијем раду учествује 13 словенских држава.

10.11.2015.

Министар Горановић ће отворити изложбу „Словенски карневали“ у Котору

Павле Горановић, министар културе отвориће сјутра, 11. новембра, у 19 сати, у Поморском музеју изложбу „Словенски карневали“.

06.11.2015.

Секретарка Газивода на 38. Генералној конференцији УНЕСЦО

Секретарка Газивода на 38. Генералној конференцији УНЕСЦО

Представници Министарства културе учествовали су данас на 38. Генералној конференцији УНЕСЦО, која се одржава у Паризу, од 3. до 18. новембра 2015. године. На данашњем пленарном засједању, на којем је учествовала Наташа Газивода, секретарка Министарства културе, представници земаља учесница су представили досадашње резултате сарадње са УНЕСЦО и разговарали о главним активностима које се у наредном периоду очекују.