Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

Међународна сарадња

05.11.2015.

Генерални директор Рутовић на “Спеак уп” конференцији у Бриселу

Генерални директор Рутовић на “Спеак уп” конференцији у Бриселу Генерални директор Директората за медије, Жељко Рутовић и представник Министарства културе у преговарачком поглављу 23, Милош Лалевић учествовали су на “Спеак уп” конференцији посвећеној Слободи изражавања и слободи медија у земљама Западног Балкана и Турској, која је јуче одржана у Бриселу, у организацији Европске комисије.

03.11.2015.

Црногорски кандидат за награду Оскар у Лос Анђелесу

Дугометражни играни филм “Ти мене носиш”, ауторке Ивоне Јуке - црногорски кандидат за награду Оскар у категорији Најбољи страни филм, приказан је синоћ, 2. новембра 2015. године у Wилсхире Сцреенинг Роом на Беверли Хилсу, уз подршку Министарства културе.

02.11.2015.

Награда Ивани Радовановић на Бијеналу младих умјетника у Милану

Министарство културе обавјештава да је црногорска умјетница Ивана Радовановић лауреат награде свјетске мреже умјетничких резиденција Рес Артис за скулптуру „Тхе Холлоw Мен“, којом се представила на овогодишњем Бијеналу младих умјетника Медитерранеа 17, које је отворено 22. октобра у Милану.

29.10.2015.

Изложба „Графичке мапе Октоих 1494 – 2014“ у Народној библиотеци Србије

Павле Горановић, министар културе боравиће сјутра, 30. октобра у Београду, гдје ће говорити на отварању изложбе “Графичке мапе Октоих 1494-2014” у Народној библиотеци Србије. Изложбу ће отворити амбасадор Црне Горе у Републици Србији, проф. Бранислав Мићуновић.

26.10.2015.

Ђулија Кардовић побједница фото конкурса „Вриједности Европе – погледи из Црне Горе”

Ђулија Кардовић побједница фото конкурса „Вриједности Европе – погледи из Црне Горе”

Ђулија Кардовић из Рожаја побједница је наградног фото конкурса „Вриједности Европе – погледи из Црне Горе“ који су расписали Министарство вањских послова и европских интеграција и Министарство културе. Побједничка фотографија добила је 5391 „лајк“ на гласању које је организовано на званичној Фејсбук страници Мисије Црне Горе при ЕУ. Побједници слиједи новчана награда од 500 еура и наградно путовање у Брисел.

21.10.2015.

Отварање Бијенала младих умјетника Медитерранеа 17

Министарство културе, као партнер међународне организације Бијенале младих умјетника Европе и Медитерана – БЈЦЕМ, обавјештава да ће 22. октобра 2015. године у Милану, Италија, бити отворено јубиларно издање Бијенала младих – Медитерранеа 17, којим ће ова мултидисциплинарна међународна манифестација обиљежити тридесетогодишњицу постојања.

05.10.2015.

Министар Горановић уручио награду “Мирко Ковач”

Министар Горановић уручио награду “Мирко Ковач”

Павле Горановић, министар културе уручио је, на другим „Данима Мирка Ковача“ у Ровињу, новоутемељену награду „Мирко Ковач“, сплитском историчару и публицисти Драгану Марковини. Осим Драгана Марковине, који је награду добио у категорији најбољег дјела младог аутора, добитници награде су и Вук Ршумовић, у категорији сценарија, Светлана Слапсак, у категорији есеја и Ото Хорват, у категорији романа.

04.10.2015.

Секретарка Газивода посјетила Хрватски аудиовизуелни центар

Секретарка Газивода посјетила Хрватски аудиовизуелни центар

Наташа Газивода, секретарка Министарства културе, посјетила је јуче Хрватски аудиовизуелни центар, гдје је разговарала са директором ХАВЦ-а, Хрвојем Хрибаром. Саговорници су размијенили мишљења о могућностима сарадње и боље повезаности двије земље на пољу кинематографије.

02.10.2015.

Најава: Министар Горановић це уручити награду "Мирко Ковач"

Министар културе Павле Горановић боравиће сјутра, 3. октобра у Ровињу, Хрватска, гдје ће на "Данима Мирка Ковача“, у 19 сати, уручити једну од награда „Мирко Ковач“ Драгану Марковини.

19.06.2015.

Најава: Сусрет министра Горановића и Мариа Варгаса Љосе

Павле Горановић, министар културе срешће се вечерас са нобеловцем и једним од најзначајнијих писаца данашњице, Мариом Варгасом Љосом.