Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

Međunarodna saradnja

15.01.2016.

U Briselu otvorena izložba „Vrijednosti Evrope – pogledi iz Crne Gore“

U Briselu otvorena izložba „Vrijednosti Evrope – pogledi iz Crne Gore“ Izložba mladih fotografa na temu „Vrijednosti Evrope – pogledi iz Crne Gore“ otvorena je 12. januara 2016. godine u Evropskom informativnom centru u Briselu.

24.12.2015.

Održan završni susret u okviru UNESCO projekta „Informaciona i medijska pismenost – strategija i obuka“

Održan završni susret u okviru UNESCO projekta „Informaciona i medijska pismenost –  strategija i obuka“

U Ministarstvu kulture je, juče, 23. decembra, obilježena završnica UNESCO projekta „Informaciona i medijska pismenost – strategija i obuka“, koji je realizovan u okviru UNESCO programa participacije 2014-2015, u organizaciji Nacionalne biblioteke Crne Gore "Đurđe Crnojević" i Nacionalne komisija za UNESCO.

16.12.2015.

Susret ministra Goranovića i nerezidentnog ambasadora IR Iran u Crnoj Gori Poura

Susret ministra Goranovića i nerezidentnog ambasadora IR Iran u Crnoj Gori Poura

Pavle Goranović, ministar kulture razgovarao je sa NJ.E. gospodinom Majidom Fahimom Pourom, nerezidentnim ambasadorom Islamske Republike Iran u Crnoj Gori.

16.12.2015.

Ministar Goranović govori na događaju u okviru Dana kulture Mađarske u Crnoj Gori

Pavle Goranović, ministar kulture i Krisztian Posa, ambasador Mađarske u Crnoj Gori govoriće sjutra, 17.decembra, u 9:30 sati, na događaju koji se organizuje u okviru manifestacije Dani mađarske kulture u Crnoj Gori, u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“.

20.11.2015.

Ministar Goranović govorio na promociji zbornika dokumenata “Odnosi Crne Gore i Bugarske 1878 - 1913”

Ministar Goranović govorio na promociji zbornika dokumenata “Odnosi Crne Gore i Bugarske 1878 - 1913”

Pavle Goranović, ministar kulture govorio je sinoć, 19. novembra, na promociji zbornika dokumenata “Odnosi Crne Gore i Bugarske 1878 - 1913”, na Cetinju. Ministar Goranović je u svom govoru istakao: “Podsjetiću da sam krajem marta ove godine, tokom zvanične posjete Predsjednika Đukanovića Republici Bugarskoj, sa kolegom Rašidovim potpisao Sporazum o saradnji u oblasti kulture između Crne Gore i Bugarske, koji stvara dodatne mogućnosti za produbljivanje saradnje institucija kulture i koji posebno izdvaja saradnju između državnih arhiva, kao oblast koja će u narednom periodu obilježiti odnose naše dvije zemlje u kulturi.”

18.11.2015.

Najava: Ministar Goranović govori na promociji zbornika dokumenata “Odnosi Crne Gore i Bugarske 1878-1913”

Pavle Goranović, ministar kulture govoriće sjutra, 19. novembra, u 18 sati, na promociji zbornika dokumenata “Odnosi Crne Gore i Bugarske 1878-1913”. Na promociji će govoriti i Mladen Červenjakov, ambasador Republike Bugarske, Mihail Gruev, direktor Državne agencije “Arhivi” Republike Bugarske i Stevan Radunović, direktor Državnog arhiva Crne Gore.

12.11.2015.

Ministar Goranović otvorio izložbu “Slovenski karnevali”

Ministar Goranović otvorio izložbu “Slovenski karnevali”

Pavle Goranović, ministar kulture, otvorio je sinoć u Pomorkom muzeju u Kotoru izložbu „Slovenski karnevali" Izložba je nastala u okviru obilježavanja 10 godina postiojanja Foruma slovenskih kultura, a pod pokroviteljstvom UNESCO.

11.11.2015.

Prezentacija aktivnosti Foruma slovenskih kultura na Cetinju

Prezentacija aktivnosti Foruma slovenskih kultura na Cetinju

U Ministarstvu kulture na Cetinju je predstavljen program Foruma slovenskih kultura, sa posebnim akcentom na mogućnostima intenziviranja saradnje između crnogorskih državnih i lokalnih institucija kulture i ove međunarodne organizacije, u čijem radu učestvuje 13 slovenskih država.

10.11.2015.

Ministar Goranović će otvoriti izložbu „Slovenski karnevali“ u Kotoru

Pavle Goranović, ministar kulture otvoriće sjutra, 11. novembra, u 19 sati, u Pomorskom muzeju izložbu „Slovenski karnevali“.

06.11.2015.

Sekretarka Gazivoda na 38. Generalnoj konferenciji UNESCO

Sekretarka Gazivoda na 38. Generalnoj konferenciji UNESCO

Predstavnici Ministarstva kulture učestvovali su danas na 38. Generalnoj konferenciji UNESCO, koja se održava u Parizu, od 3. do 18. novembra 2015. godine. Na današnjem plenarnom zasjedanju, na kojem je učestvovala Nataša Gazivoda, sekretarka Ministarstva kulture, predstavnici zemalja učesnica su predstavili dosadašnje rezultate saradnje sa UNESCO i razgovarali o glavnim aktivnostima koje se u narednom periodu očekuju.