Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

Međunarodna saradnja

05.11.2015.

Generalni direktor Rutović na “Speak up” konferenciji u Briselu

Generalni direktor Rutović na “Speak up” konferenciji u Briselu Generalni direktor Direktorata za medije, Željko Rutović i predstavnik Ministarstva kulture u pregovaračkom poglavlju 23, Miloš Lalević učestvovali su na “Speak up” konferenciji posvećenoj Slobodi izražavanja i slobodi medija u zemljama Zapadnog Balkana i Turskoj, koja je juče održana u Briselu, u organizaciji Evropske komisije.

03.11.2015.

Crnogorski kandidat za nagradu Oskar u Los Anđelesu

Dugometražni igrani film “Ti mene nosiš”, autorke Ivone Juke - crnogorski kandidat za nagradu Oskar u kategoriji Najbolji strani film, prikazan je sinoć, 2. novembra 2015. godine u Wilshire Screening Room na Beverli Hilsu, uz podršku Ministarstva kulture.

02.11.2015.

Nagrada Ivani Radovanović na Bijenalu mladih umjetnika u Milanu

Ministarstvo kulture obavještava da je crnogorska umjetnica Ivana Radovanović laureat nagrade svjetske mreže umjetničkih rezidencija Res Artis za skulpturu „The Hollow Men“, kojom se predstavila na ovogodišnjem Bijenalu mladih umjetnika Mediterranea 17, koje je otvoreno 22. oktobra u Milanu.

29.10.2015.

Izložba „Grafičke mape Oktoih 1494 – 2014“ u Narodnoj biblioteci Srbije

Pavle Goranović, ministar kulture boraviće sjutra, 30. oktobra u Beogradu, gdje će govoriti na otvaranju izložbe “Grafičke mape Oktoih 1494-2014” u Narodnoj biblioteci Srbije. Izložbu će otvoriti ambasador Crne Gore u Republici Srbiji, prof. Branislav Mićunović.

26.10.2015.

Đulija Kardović pobjednica foto konkursa „Vrijednosti Evrope – pogledi iz Crne Gore”

Đulija Kardović pobjednica foto konkursa „Vrijednosti Evrope – pogledi iz Crne Gore”

Đulija Kardović iz Rožaja pobjednica je nagradnog foto konkursa „Vrijednosti Evrope – pogledi iz Crne Gore“ koji su raspisali Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija i Ministarstvo kulture. Pobjednička fotografija dobila je 5391 „lajk“ na glasanju koje je organizovano na zvaničnoj Fejsbuk stranici Misije Crne Gore pri EU. Pobjednici slijedi novčana nagrada od 500 eura i nagradno putovanje u Brisel.

21.10.2015.

Otvaranje Bijenala mladih umjetnika Mediterranea 17

Ministarstvo kulture, kao partner međunarodne organizacije Bijenale mladih umjetnika Evrope i Mediterana – BJCEM, obavještava da će 22. oktobra 2015. godine u Milanu, Italija, biti otvoreno jubilarno izdanje Bijenala mladih – Mediterranea 17, kojim će ova multidisciplinarna međunarodna manifestacija obilježiti tridesetogodišnjicu postojanja.

05.10.2015.

Ministar Goranović uručio nagradu “Mirko Kovač”

Ministar Goranović uručio nagradu “Mirko Kovač”

Pavle Goranović, ministar kulture uručio je, na drugim „Danima Mirka Kovača“ u Rovinju, novoutemeljenu nagradu „Mirko Kovač“, splitskom istoričaru i publicisti Draganu Markovini. Osim Dragana Markovine, koji je nagradu dobio u kategoriji najboljeg djela mladog autora, dobitnici nagrade su i Vuk Ršumović, u kategoriji scenarija, Svetlana Slapsak, u kategoriji eseja i Oto Horvat, u kategoriji romana.

04.10.2015.

Sekretarka Gazivoda posjetila Hrvatski audiovizuelni centar

Sekretarka Gazivoda posjetila Hrvatski audiovizuelni centar

Nataša Gazivoda, sekretarka Ministarstva kulture, posjetila je juče Hrvatski audiovizuelni centar, gdje je razgovarala sa direktorom HAVC-a, Hrvojem Hribarom. Sagovornici su razmijenili mišljenja o mogućnostima saradnje i bolje povezanosti dvije zemlje na polju kinematografije.

02.10.2015.

Najava: Ministar Goranović ce uručiti nagradu "Mirko Kovač"

Ministar kulture Pavle Goranović boraviće sjutra, 3. oktobra u Rovinju, Hrvatska, gdje će na "Danima Mirka Kovača“, u 19 sati, uručiti jednu od nagrada „Mirko Kovač“ Draganu Markovini.

19.06.2015.

Najava: Susret ministra Goranovića i Maria Vargasa Ljose

Pavle Goranović, ministar kulture srešće se večeras sa nobelovcem i jednim od najznačajnijih pisaca današnjice, Mariom Vargasom Ljosom.