Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Друга сједница управног одбора пројекта "арТВисион – А Ливе Арт Цханнел" у Тирани

Датум објаве: 26.02.2014 14:54 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Друга сједница Управног Одбора пројекта "арТВисион – А Ливе Арт Цханнел" који се реализује из програма прекограничне сарадње ЦБЦ ИПА Адриатицо 2007-2013. одржаће се 27. и 28. фебруара у Тирани у организацији Министарства културе Албаније.

Сједници ће присуствовати представници Министарства културе и Факултета драмских умјетности са Цетиња, који су партнери у пројекту, као и представници партнерских институција из Италије, Хрватске и Албаније.

Сједницу ће првог дана отворити Мирела Кумбаро, министарка културе Албаније и Францесцо Палумбо, директор сектора за политику промоције територије, знања и талената Регије Пуља, која је водећи партнер у пројекту. Ово ће бити прилика да партнери размијене искуства о досадашњем раду на пројекту И разговарају о будућим плановима И циљевима.

Другог дана ће се одржати пресс конференција на којој ће бити представљен АрТВисион пројекат и његова мисија, а биће прилике и за билатералне сусрете пројектних и водећег партнера.АрТВисион је пројекат прекограничне сарадње који промовише интерактивну, културну и међуинституционалну иновацију, међу свим земљама јадранске регије и Европе. Главни циљ је да се пружи максимална видљивост локално продуцираних умјетничких радова на интернационалном нивоу, тако да постану доступни најширој публици.

Реализацијом овог пројекта створиће се тематски трансмедиа канал, који ће нудити високо квалитетне културне садржаје и оригиналност широког спектра савремене визуелне умјетности. Канал ће искористити већ постојеће комуникацијске мреже и медије у земљама партнерима и омогућити бесплатно коришћење производа аудиовизуелне продукције.

Министарство културе је овом пројекту приступило као партнер на позив италијанске Регије Пуља, а на основу претходне сарадње на реализацији изложби и других културних пројеката на Цетињу и Барију. Поред поменутих партнера из Црне Горе придружени партнер на пројекту је и Радио Телевизија Црне Горе.Контакти за информације и медије:

Министарство културе Албаније

Херида Дуро, тел. +355 672224628 – емаил херида.дуро@култура.гов.ал

Водећи партнер регија Пуља – Сектор за политику промоције територије, знања и талената Регије Пуља

Илеана Инглесе, тел. +39 338 6488905 – емаил илеанаинглесе@гмаил.цом