Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Представљање пројекта “АрТВисион” у Барију

Представљање пројекта “АрТВисион” у Барију
Датум објаве: 04.06.2014 09:59 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


У четвртак, 5. јуна у Барију, Италија, ће се одржати презентација пројекта “АрТВисион – а.ливе.арт.цханнел”, који је подржан од стране Адриатиц ИПА ЦБЦ програма 2007-2013, а у којем партиципира Министарство културе са партнерима из Италије, Албаније и Хрватске. 

На пресу поводом презентације пројекта говориће Драгица Милић, генерална директорка Директората за културно-умјетничко стваралаштво у Министарству културе. 

Од фебруара 2013. године, од када се пројекат “АрТвисион” имплементира, ово је највећа прес конференција на којој ће сви партнери у пројекту представити своје пројектне садржаје, досадашње резулатате и планиране активности.

На презентацији ће говорити и Силвиа Годелли, савјетник за Медитеран, културу и туризам регије Пуља, Италија, Францесцо Палумбо, директор Сектора за политику промоције територије, знања и талената регије Пуља, која је лидер пројекта, Ледиа Миракај, генерална директорка у Министарству културе Републике Албаније, Марина Медарић, замјеница жупана Приморско-горанске жупаније из Републике Хрватске и Мариа Тереса Де Грегорио, директор Сектора за културу у регији Венето, Италија. 

Након преса биће одржан округли сто на тему ”Умјетност у акцји - визија младих“, на којем ће учествовати Сехад Чекић, продекан Факултета драмских умјетности са Цетиња, који је технички партнер у пројекту “АрТВисион”. Модератор сесије, која је отворена за медије, биће Роберто Лацарбонара, ликовни критичар и куратор из Италије. 

На билатералним састанцима пројектних менаџмент тимова, који ће бити одржани истог дана, представници партнерских институција из свих земаља учесница у пројекту разговараће о реализованим активностима и дефинисати стратегију и правац развоја будућих активности.

У пројекту “АрТВисион” из Црне Горе учествују Министарство културе, Факултет драмских умјетности, као технички партнер и Радио Телевизија Црне Горе, која је придружени партнер.