Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Четвртак, 4. септембар, у 11 сати, Министарство културе

Најава: Сјутра у Министарству културе прес поводом велике изложбе пројекта АрТВисион “Коегзистенциија за нови јадрански коине”

Датум објаве: 03.09.2014 10:38 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


У четвртак, 4. септембра, у 11 сати, у Министарству културе ће на прес конференцији бити представљена велика изложба пројекта АрТВисион „Коегзистенција: за нови јадрански коине“.

На пресу ће говорити Драгица Милић, генерални директор Директората за културно-умјетничко стваралаштво, Илеана Инглесе, представник Регије Пуља, лидера пројекта и Мариа Паола Спинелли , кустос изложбе на Цетињу.

Ова изложба је резултат радног пакета 5: Умјетност у Луци, пројекта АрТвисион-а.ливе.арт.цханнел. који је окупио 25 умјетника из земаља које учествују у пројекту (Албаније, Црне Горе, Хрватске и двије регије Италије Венето и Пуља), а који су имали задатак да у претходном периоду направе по један рад на тему “Коегзистенција - за нови јадрански коине“. Међу 25 умјетника из Црне Горе су: Јована Вујановић, Наталија Вујошевић, Јелена Томашевић, Ирена Лагатор и Игор Ракчевић.

Продуцент серије изложби је Фондација Пино Паскали из регије Пуља који су осмислили и обликовали концепт уз ангажовање тима кустоса и стручних сарадника. Изложба коју чини 25 радова је путујућег карактера и у периоду од августа 2014. до марта 2015. обићи ће све центре умјетности земаља учесница. Прва од пет етапа изложбе савремене умјетности одржана је у периоду од 1. до 25. августа у Тирани, у Албанији. Друга ће бити представљена у Црној Гори, у Црногорској галерији умјетности “Миодраг Дадо Ђурић”, на Цетињу, од 5. до 25. септембра.