Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Конкурс за учешће у новом програму ЕФП „Футуре Фрамес-10 неw филммакерс то фоллоw“

Конкурс за учешће у новом програму ЕФП „Футуре Фрамес-10 неw филммакерс то фоллоw“
Датум објаве: 19.01.2015 15:49 | Аутор: Министарство културре

Испис Штампај страницу


У односу на статус земље чланице у Еуропеан Филм Промотион (ЕФП), Црна Гора позвана је да номинује кандидата за учешће у новом програму мреже „Футуре Фрамес - 10 неw филммакерс то фоллоw“.

Циљ иницијативе је промовисање нове генерације младих евопских редитеља током Међународног филмског фестивала у Карловим Варима (КВИФФ).

На основу пропозиција ЕФП, право аплицирања имају студенти режије или редитељи који су дипломирали у 2014/2015. години.

Филм или дипломски филм (кратки/средњеметражни до 60 минута), којим се аплицира, мора бити произведен у прошлој или овој години.

У случају одабира, од црногорског кандидата се очекује присуство на КВИФФ од 5-8. јула 2015. године, током којег ће бити уприличена чешка премијера селектованог филма.

Апликациони формулар са обавезним прилозима, вимео линком (енглески титл) и ДВД копијом филма без титла, неопходно је доставити до 1.2.2015. године на адресу:

Министарство културе
Његошева улица
81250 Цетиње
Назнака: Конкурс Еуропеан Филм Промотион


Предселекцију једног кандидата у Црној Гори врши Стручна комисија Министарства културе, на основу овог конкурса, а сходно пропозицијама ЕФП.

Резултати предселекције биће јавно објављени.

У случају финалне селекције коју врши КВИФФ, аутор је дужан да о својем трошку изради ДЦП копију филма са енглеским титлом за потребе чешке премијере, док ће Министарство културе финансирати партиципацију у програму, пут и смјештај у Карловим Варима.

Осим премијерног приказивања филма на фестивалу А категорије, важност новог програма ЕФП односи се на учешће у различитим промотивним и прес активностима, менторским сесијама, мастер-класу, те умрежавање са присутним представницима индустрије, а у циљу афирмације нове генерације младих европских редитеља.

За додатне информације се можете обратити Илији Суботићу, представнику Црне Горе у Еуропеан Филм Промотион (041 232 583, илија.суботиц@мку.гов.ме).