Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

АРТВИСИОН ДАН у оквиру Програма подршке развоју културе у Никшићу

Датум објаве: 22.04.2015 12:11 | Аутор: Министарство културре

Испис Штампај страницу


Министарство културе у оквиру Програма подршке развоја културе у Никшићу, организује у четвртак 23. априла , у 11 сати у сали Захумља, промотивни догадјај пројекта Артвисион- АРТВИСИОН ДАН.

Програм Артвисион Дан је осмишљен као низ презентација са интерактивним панелима и представљанима умјетника који су учествовали у пројекту у циљу промоције пројектних активности и комуникације остварених резултата. Тако ће поред представљања пројекта од стране пројектног тима, панел на тему "Црногорска ликовна сцена у Артвисион објективу" модерирати историчарка умјетности Љиљана Караџић, након чега ће своја искуства учествовања у пројекту представити умјетник Игор Ракчевић. Артвисион дан ће садржати и пројекције кратких видео форми произведених од стране техничког партнера у пројекту Факултета Драмских Умјетности са Цетиња. Овај промо догађај биће добра прилика за успостављање непосредне комуникације са локалним културним сценама путем размјене искустава и идеја са овог и сличних пројекта.

Пројекат АРТВИСИОН -а.ливе.арт.цханнел.- се реализује од фебруара 2013. године а финасиран је од стране Адриатиц ИПА ЦБЦ програма 2007-2013. (мјера 3.3 “Комуникационе мреже”). Лидер пројекта је регија Пуља – Сектор за политику промоције територије, знања и талената, а остали партнери у пројекту су: (Италија) Музеј савремене умјетности Пино Паскали, Регија Венеција-Дирекција за културне и извођачке дјелатности, Академија лијепих умјетности из Венеције, (Црна Гора) Министарство културе Црне Горе, Факултет Драмских Умјетности Цетиње, (Албанија) Министарство Културе Албаније, Академија Умјетности из Тиране, (Хрватска) Приморско-горанска Жупанија и телевизијски канал РИ из Ријеке. Придружени партнери у пројекту су су Еуронеwс (из Француске), Артрибуне и Сервизи-Италиани (из Италије), Радио Телевизија Црне Горе и РТВ Ноw Неwс из Албаније.

Циљ пројекта је мапирање савремене умјетности на подручју јадранске регије и стварање и промоција аудиовизуелнихпродукција, уз интерактивну, културну и међуинституционалну сарадњу међу свим земљама јадранске регије и Европе.

Агенду Артвисион дан-а можете преузети овдје.