Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Одржан “Артвисион дан” у Никшићу

Одржан “Артвисион дан” у Никшићу
Датум објаве: 24.04.2015 09:56 | Аутор: Министарство културре

Испис Штампај страницу


Јуче је у оквиру Програма подршке развоју културе у Никшићу, одржан “Артвисион дан”, промотивни догађај посвећен ИПА пројекту “Арвисион”.

На почетку, чланице пројектног тима Јасмина Војновић и Светлана Сошић су представиле пројекат “Артвисион”, до сада реализоване активности и остварене резултате. Присутнима су представљене и могућности и начини аплицирања за ИПА фондове и остале фондове Европске уније.

У другом дијелу програма су приказани видео радови које је произвео технички партнер “Артвисион” пројекта, Факултет драмских умјетности са Цетиња.

Филмови који су посвећени животу и раду младих црногорских умјетника, били су увод у панел дискусију на тему "Црногорска ликовна сцена у Артвисион објективу", коју је водила историчарка умјетности Љиљана Караџић. Представник техничког партнера, редитељ Душан Касалица је представио видео радове настале за потребе овог пројекта.

У оквиру промоције било је ријечи и о једном од најзначајнијих сегмената пројекта, путујућој изложби "Коегзистенција - за нови јадрански коине".

Борис Абрамовић, један од кустоса изложбе је присутне упознао са начином припреме и реализацијом ове велике изложбе, док је Игор Ракчевић, ликовни умјетник, чији је рад био представљен на изложби говорио о свом раду и искуствима на реализацији пројеката из ИПА фондова на којима активно учествује. Присутни су били у прилици и да погледају документарни филм, посвећен поменутој изложби.

“Артвисион дану” су присуствовали представници општина Никшић и Пљевља, локалних установа културе, невладиних удружења, као и бројни ликовни умјетници.