Мања слова Већа слова РСС

Закон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Четвртак, 28. мај, 2015. године, 10 сати, Министарство културе, Цетиње

Завршна конференција ИПА пројекта АрТВисион у Црној Гори

Датум објаве: 26.05.2015 16:35 | Аутор: Министарство културре

Испис Штампај страницу


Министарство културе у четвртак, 28. маја, у 10 сати организује прес посвећен резултатима, циљевима и вриједностима пројекта АрТВисион –а.ливе.арт.цханнел.

Министарство културе је организатор финалне конференције пројекта финансираног из програма ИПА Јадранске прекограничне сарадње 2007-2013, чија је реализација почела у фебруару 2013. године. Поред Министарства и Факултета драмских умјетности у реализацији пројекта учествују и институције из Италије, Албаније и Хрватске.

На пресу који се организује овим поводом говориће представници партнера у пројекту. Они ће представити пројектне сегменте реализоване у предходне двије године (138 аудио-визелних форми, 15 документарних филмова, бројни умјетнички и културни догађаји медју којима посебно мјесто има изложба “Коегзистенција- за нови јадрански коине”, као и програм усавршавања младих умјетника и студената кроз умјетничке радионице).

На конференцији ће умјетници из Албаније, Хрватске, Италије и Црне Горе говорити о свом искуству и раду на овом и сличним пројектима. Говориће и умјетник Александар Ђуравчевић, представник Црне Горе на овогодишњем Бијеналу умјетности у Венецији.

Конференција је отворена за јавност и медије, а агенду можете преузети овдје.